ΑθλητικάΚαστοριά

4 καστοριανά “κουπιά” στο Ευρωπαϊκό Εφήβων στη Γαλλία – Παγκόσμια Ομοσπονδία: Στα φαβορί ο Αντώνης Ντίκος

Για την πόλη Μπριβ της νοτιοδυτικής Γαλλίας , μέσω Παρισιού και Μπορντό, αναχώρησε σήμερα το πρωί η Εθνική ομάδα Κωπηλασίας, προκειμένου να πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που θα διεξαχθεί το σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαΐου.

Την Ελληνική ομάδα αποτελούν 23 αθλητές κι αθλήτριες που συνθέτουν 8 πληρώματα ενώ στα αξιοσημείωτα είναι η παρουσία τεσσάρων πληρωμάτων σε τετράκωπες βάρκες και τετραπλά. Συνολικά στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος πληρώματα από 26 χώρες της Ευρώπης.

Αναλυτικά η σύνθεση της Ελληνικής αποστολής

ΕΦΗΒΟΙ:

Σκιφ: Παναγιώτης Μακρυγιάννης

Διπλό σκιφ: Αντώνης Ντίκος-Δημήτρης Παπάζογλου

Δίκωπος άνευ: Δημήτρης Κούτρας-Βασίλης Κωστούλας

Τετραπλό σκιφ: Χαράλαμπος Χατζηαυγουστίδης-Κωνσταντίνος Καραγιάννης-Νίκος Χωλόπουλος-Αριστείδης Καλαντίδης

Τετράκωπος άνευ: Κωνσταντίνος Αλεξογιάννης-Βασίλης Κουτσελίνης-Αριστείδης Ευάγγελος Λάππας-Στέφανος Δημητρίου

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

Διπλό σκιφ: Σοφία Δαλίδου-Γαβριέλα Λιώλιου

Τετραπλό σκιφ: Νικολέτα Δρογαλά-Σταυρούλα Γιαλογλίδου-Νεφέλη Ντάρα-Σωτηρία Άνγκου

Τετράκωπος άνευ: Σωτηρία Μιχαηλίδη-Ευθυμία Κουκλουμπέρη-Χριστίνα Παπαϊωάννου-Δήμητρα Παπαϊωάννου.

Τους αθλητές συνοδεύουν ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τζιάνι Ποστιλιόνε , οι ομοσπονδιακοί προπονητές Γιώργος Φώτου , Γιάννης Τσαλούχος, ο γιατρός της ΕΚΟΦΝΣ Δρ. Γιάννης Χριστογιάννης ενώ αρχηγός της αποστολής το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας και έφορος Ανάπτυξης Θεοδώρα Κιφωνίδου

                               ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Ελλάδα στη συγκεκριμένη κατηγορία αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στο κόσμο κατακτώντας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων του Βαρέζε τρία χρυσά μετάλλια κι ένα χάλκινο.

Μάλιστα η ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στην αναφορά της για τα πληρώματα που αποτελούν φαβορί για διάκριση στο φετινό Ευρωπαϊκό κάνει ειδική μνεία στο ελληνικό διπλό των Παπάζογλου-Ντίκου αναφέροντας το χάλκινο μετάλλιο του Παπάζογλου πέρυσι στο παγκόσμιο του Βαρέζε όπως και για τη “χρυσή” παγκόσμια πρωταθλήτρια τη Σοφία Δαλίδου.

                                       ΜΕ 11 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ

Από εκείνη την ομάδα στο φετινό ευρωπαϊκό-αφού παραμένουν στην ηλικιακή κατηγορία-μετέχουν οι Παπάζογλου, Χωλόπουλος που είχαν κατακτήσει το ασημένιο με το τετραπλό, οι Κωστούλας-Κούτρας που ήταν 7οι στη δίκωπο και ο Μακρυγιάννης που ήταν 2ος στο τελικό Γ΄ του διπλού.

Από τις νεάνιδες η Σοφία Δαλίδου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ (μαζί με τη Στέλλα Νάτσιουλα) και μάλιστα με παγκόσμιο ρεκόρ. Οι Δρογαλά, Δ.Παπαιωάννου , Κουκλουμπέρη ήταν 8ες στην τετράκωπο, ενώ οι Λιώλιου, Άνγκου ήταν 10ες στο τετραπλό.

Στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βαρεζε η Ελλάδα είχε κατακτήσει 3 χρυσά κι ένα ασημένιο μετάλλιο έχοντας συμμετοχή σε 7 τελικούς συνολικά.

Από τη φετινή ομάδα η Σοφία Δαλίδου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ (μαζί με τη Στέλλα Νάτσιουλα) και οι Παπάζογλου, Χωλόπουλος που είχαν κατακτήσει το ασημένιο με το τετραπλό.

Back to top button