Καστοριά

Ο Κοσμάς Βαρσάμης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς

Την Τρίτη το μεσημέρι είχα την χαρά να επισκεφτώ την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς. Στόχος η ενημέρωση για τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων του καθήκοντος και όταν χρειάζεται και της θυσίας για την κοινωνία.
Με ενημέρωσαν για πολλά το σοβαρότερο όλων είναι το κτηριακό. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς στεγάζεται σε κτήριο που δεν μας τιμά ως κοινωνία, ως πολιτικό σύστημα και δυσκολεύει αφάνταστα το προσωπικό. Επίσης η έλλειψη των απαιτούμενων προδιαγραφών του κτηρίου δημιουργεί φθορές στην υλικοτεχνική υποδομή που είναι απαραίτητη για την εκτέλεση του καθήκοντος τους.
Τους ενημέρωσα επίσης για την υψηλή προτεραιότητα που έχει η πολιτική προστασία στο πρόγραμμα δράσης του ΠΑΣΟΚ διότι η πατρίδα μας πρέπει να είναι στο μέλλον ανθεκτική σε κάθε είδους κρίση και ο ρόλος τους είναι κομβικός σε αυτόν τον τομέα.
Η συμβολή άλλωστε του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη ως Ευρωβουλευτή στο πρόγραμμα RescEU ήταν κομβική στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου εδώ και μερικά χρόνια έχει ψηφιστεί η Κοινοτική Αλληλεγγύη σε σοβαρά περιστατικά φυσικών καταστροφών αλλά και χρηματοδοτικών εργαλείων για την προμήθεια από τις Ευρωπαϊκές χώρες μέσων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
Η Δημοκρατική Παράταξη στην Καστοριά θα αγωνιστεί για το νέο χώρο που πρέπει να επιλεγεί για την ανέγερση κτηρίου σύγχρονων προδιαγραφών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς. Είναι άλλωστε λυπηρό αυτήν την στιγμή η Υπηρεσία αυτή να τελεί σε καθεστώς έξωσης από τον τωρινό χώρο που είναι το λιγότερο ανεπαρκής.
Ευχαριστώ θερμά τον Διοικητή της Υπηρεσίας κ. Αμανατίδη Ιωάννη και το σύνολο των στελεχών του για την φιλοξενία και την ενημέρωση.
Κοσμάς ΒαρσάμηςΥποψήφιος βουλευτής Καστοριάς ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Η κεντρική προεκλογική ομιλία του Κοσμά Βαρσάμη (σειρά φωτογραφιών – βίντεο)

 

 

 

Back to top button