Ελλάδα

Περιφερειάρχης Ηπείρου: Ξεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις Ιωάννινα – Τελ Αβίβ

Μια νέα αεροπορική σύνδεση απευθείας από το Τελ-Αβίβ προς το σύγχρονο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων “Βασιλεύς Πύρρος”, αναμένεται να λειτουργήσει ως πύλη για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Ηπείρου.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Σιώμος, στα Ιωάννινα περιμένει να καταγράψει την άφιξη των Ισραηλινών.

Με δυο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Σάββατο, η πόλη συνδέεται πλέον με το αεροδρόμιο Μπέν Γκουριόν στο Ισραήλ αναφέρει ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, περιφερειάρχης Ηπείρου.

Χθες το βράδυ προσγειώθηκε το πρώτο αεροσκάφος και οι τιμές των εισιτηρίων καθιστούν ελκυστικούς τους δυο προορισμούς, τόσο για τους Έλληνες όσο και τους Ισραηλινούς.

Είναι ένα άνοιγμα τουριστικό, πολιτισμικό και θρησκευτικό, σε μια πτήση διαρκείας 2.30 ωρών. Μια νέα αεροπορική γραμμή για την ενίσχυση των τουριστικών, επιχειρηματικών, πολιτιστικών και ακαδημαϊκών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Οι πτήσεις αναμένεται να διαρκέσουν έως και το τέλος της θερινής περιόδου τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, αναμένεται και αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Σουηδία και την Δανία. Μια σύνδεση τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα θα δώσει σημαντική ώθηση στην τεχνολογική και οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας, τόσο της Ηπείρου, όσο και της δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Καχριμάνης, εξηγεί ότι η ποιότητα παροχής υπηρεσιών και των προϊόντων είναι ένα πλεονέκτημα για την περιφέρεια, που εκτιμάται δεόντως από τους επισκέπτες.

Επίσης, σε μια ώρα οι επισκέπτες μπορούν να βρεθούν από το βουνό στην θάλασσα και να ανακαλύψουν τελείως διαφορετικά τοπία και εμπειρίες.

Από πλευράς των Ιωαννιτών, θα έχουν πλέον την δυνατότητα να επισκεφτούν τους Αγίους Τόπους και να αποκτήσουν μια εμπειρία από την Ισραηλινή κουζίνα και τον πολιτισμό.

ertnews.gr

Back to top button