ΑγροτικάΚαστοριά

Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό! (της Αννέτας Γραμμένου)

Αγρότη, κτηνοτρόφε, γυναίκες του μόχθου στα χωράφια και τους στάβλους,
το ΚΚΕ σας καλεί να συμπαραταχθείτε μαζί του και στη μάχη των βουλευτικών εκλογών, όπως  είναι δίπλα σας σε όλους τους αγώνες του κλάδου.

Όλα τα κόμματα που (συγ)κυβέρνησαν και όλα όσα είναι διατεθειμένα να το κάνουν και  σε αυτές τις εκλογές, έχουν ξεκάθαρη στάση απέναντι στο αγροτοδιατροφικό ζήτημα:  πιστή εφαρμογή της ΚΑΠ και ενίσχυση των μεγαλεμπόρων, των φαρμακοβιομηχανιών,  των μεγαλοαγροτών, με στόχο τη μεγαλύτερη ερήμωση των χωριών, να γίνετε εργάτες στα ίδια σας τα χωράφια, να συγκεντρωθεί η παραγωγή σε όλο και λιγότερα χέρια, τα μονοπώλια να κερδίζουν από τον ιδρώτα και τον κόπο των αγροτών.

Η περιοχή μας για 2η συνεχόμενη χρονιά πλήττεται από τις κακές καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα είτε να μην υπάρχουν καρποί  στα χωράφια, είτε τα αγροτικά προϊόντα να φεύγουν με το αίσχος των «ανοιχτών» τιμών, είτε να μένουν  αδιάθετα και πολλές φορές να πωλούνται στους μεγαλεμπόρους κάτω του κόστους, με  την κυβέρνηση της ΝΔ τα μόνα μέτρα που παίρνει να είναι η ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι αγρότες της περιοχής πληρώνουν και τις συνέπειες της συμμετοχής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, τις κυρώσεις προς την Ρωσία που τελικά τις πληρώνει ο λαός.

Το ΚΚΕ παλεύει μαζί σας στο δρόμο του αγώνα, απαιτώντας να εφαρμοστούν όλα τα δίκαια αιτήματα σας όπως:

-κατώτατες εγγυημένες τιμές πώλησης σε κτηνοτροφικά/αγροτικά προϊόντα, καλύπτοντας το κόστος παραγωγής, χωρίς να τα χρυσοπληρώνει ο λαός μας στα σούπερ  μάρκετ και στις λαϊκές.

-Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής με ουσιαστική μείωση του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση των ΕΦΚ συνολικά στην  ενέργεια.

-Άμεση και στο 100% αποζημίωση απ’ τον ΕΛΓΑ.

Το ΚΚΕ βρίσκεται μαζί σας στο δρόμο του αγώνα, μέσα στη βουλή με 10δες  επερωτήσεις για τη στήριξή σας και έξω απ’ αυτήν, στα μπλόκα, εκεί που δίνετε τις  μεγάλες μάχες σας και έχετε κατακτήσεις.

Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ πανελλαδικά και η εκλογή ενός κομμουνιστή βουλευτή στη  Δυτική Μακεδονία, θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο τους αγώνες σας !

Πλέον υπάρχει εμπειρία απ τις «προοδευτικές» κυβερνήσεις, της «1η φορά αριστερά»  που κατέληξαν σε συνεργασία με την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ, αυτές που θα χόρευαν οι αγορές με τα νταούλια του ΣΥΡΙΖΑ. Βιώσατε στο πετσί σας και τις συνέπιες της «σταθερής» κυβέρνησης της ΝΔ με την ισοπέδωση το αγροτικού σας εισοδήματος. Το ΚΚΕ σας καλεί να γυρίσετε την πλάτη σε παλιούς και νέους «σωτήρες».

Όποια κυβέρνηση και να προκύψει, ότι πρόσημο και να έχει, θα διαχειριστεί το Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο αυτό  υπερμνημονιο, θα το εφαρμοστεί κατά γράμμα, με προαπαιτούμενα χιλιάδες πλειστηριασμούς, την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του νερού, την πράσινη  ανάπτυξη που μόνο πράσινη δεν είναι, αφού τα βουνά μας και τα βοσκοτόπια γίνονται βορά στους επιχειρηματικούς ομίλους και ο λαός μας ζει σε ενεργειακή φτώχια. Μέσα από την νέα ΚΑΠ θα κατευθύνει τις οποίες χρηματοδοτήσεις στους μεγάλοαγρότες.

Το ΚΚΕ σας καλεί να δυναμώσετε τη μόνη ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση που θα προκύψει, επιλέγοντας το μεγαλύτερο καλό και όχι το μικρότερο κακό, γιατί μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό !

 Μόνοι τους και όλοι μας!

Αννέτα Γραμμένου υποψήφια Βουλευτή ΠΕ Καστοριάς με το ΚΚΕ

 

Back to top button