Ελλάδα

Πιπεριές γεμιστές με κιμά, φέτα και λουκάνικα

Υλικά συνταγής

  • 8-10 μεγάλες πιπεριές
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα ψιλοκομμένα
  • 350 γρ. τυρί φέτα κομματιασμένη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • μπόλικος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
  • λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο για την επιφάνεια (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τις κόβετε σε μικρά κομματάκια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τον κιμά και τα ψιλοκομμένα λουκάνικα και τα σοτάρετε και αυτά 10΄. Κατόπιν προσθέτετε τις ντομάτες και βράζετε 20΄ ακόμη. Αλατοπιπερώνετε.
  2. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη φέτα, το κουκουνάρι, το πιπέρι και τη ρίγανη ή το μαϊντανό και ανακατεύετε. Κόβετε τις πιπεριές στη μέση εγκάρσια και αφαιρείτε τους σπόρους τους.
  3. Γεμίζετε τις πιπεριές με το μείγμα του κιμά και τους ξαναδίνετε το αρχικό τους σχήμα. Τις τοποθετείτε σε ταψί αλειμμένο με λάδι. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι. Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα και σερβίρετε τις γεμιστές πιπεριές μόλις κρυώσουν λίγο.
Συμβουλή

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο ταψί και 2-3 πατάτες κομμένες στα 4.

icookgreek.com

Back to top button