Ελλάδα

ΕΡΤ: Στις 20:00 τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα – Οι τεχνολογικές καινοτομίες για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων

Ο Γ. Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ αποκαλύπτει τι θα δούμε τη βραδιά των εκλογών

«Η ΕΡΤ έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι έχει το δυναμικό για να φέρει σε πέρας όλες τις δύσκολες και τις λιγότερο δύσκολες αποστολές τις οποίες αναλαμβάνει» δήλωσε ο Φώτης Καφαράκης, Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στη Μία» για τις τεχνολογικές καινοτομίες επαυξημένης πραγματικότητας και τη χρήση οθονών αφής που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας τηλεοπτικής κάλυψης των εθνικών εκλογών.

Αναφερόμενος στον ενημερωτικό μαραθώνιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που θα ξεκινήσει από πολύ νωρίς και όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα που θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά ο κ. Καφαράκης αναφέρθηκε στις τελευταίες προετοιμασίες που γίνονται για την κάλυψη της εκλογικής διαδικασίας.

Μιλώντας για τα πρωτοποριακά πράγματα που θα δουν στις οθόνες τους οι τηλεθεατές της ΕΡΤ τη βραδιά των εκλογών ο κ. Καφαράκης εστίασε στις οθόνες αφής που θα δείχνουν τα αποτελέσματα καθώς και τις έδρες των κομμάτων.

«Το καινούργιο στοιχείο το οποίο φέρνουμε στην αυριανή κάλυψη της εκλογικής βραδιάς είναι η οθόνη αφής. Έχουμε μια γιγαντοοθόνη στην οποία θα μπορέσουμε να δώσουμε κάποια πράγματα με το απλό άγγιγμα της οθόνης. Θα έχουμε επίσης το γραφιστικό περιβάλλον που απαιτείται για την κάλυψη μιας τέτοιας βραδιάς. Θα έχουμε τα augmented reality (επαυξημένη πραγματικότητα) και 3D (τρισδιάστατες) 3 απεικονίσεις για τα ποσοστά των κομμάτων και το εύρος της διαφοράς», σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ.

Εκτιμώντας ότι η 21η Μαΐου προβλέπεται μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα βραδιά πρόσθεσε ότι «γύρω στις 20:00 θα έχουμε κάποια πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα» τα οποία όπως επισήμανε, συμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις της εταιρείς Singular ενδεχομένως θα αποτυπώνουν και την εικόνα του τελικού αποτελέσματος. «Από τις 19:00 μέχρι τις 20:00, σε συνεργασία με την εταιρεία «Palmos Analysis» η οποία ανέπτυξε μια εφαρμογή σε συνεργασία με το τμήμα Πληροφορικής του AΠΘ που οπτικοποιεί τα αριθμητικά δεδομένα και τα παρουσιάζει με ένα διαδραστικό τρόπο.

«Θέλουμε να παρουσιάσουμε στην οθόνη αφής τα πιθανά σενάρια» συμπλήρωσε ο κ. Καφαράκης αναφερόμενος στο πώς θα γίνει η παρουσίαση όλων των πιθανών συνδυασμών και το σύνολο των εδρών των κομμάτων τονίζοντας ότι όποιος «πιθανός και απίθανος συνδυασμός υπάρχει, εμείς θα μπορούμε να τα αποτυπώσουμε με το άγγιγμα της οθόνης».

Το δίκτυο ανταποκριτών είναι το μεγάλο όπλο της ΕΡΤ

Η συνεχεια στο ertnews.gr

Back to top button