Δυτική ΜακεδονίαΚοζάνη

ΑΡΣΥ: Αστυνομικοί, πραιτοριανοί των «πράσινων» αρπακτικών μαυρίζουν στο ξύλο και συλλαμβάνουν κατοίκους της Καλαμιάς

Οι λιγοστοί(ες) αλλά γενναίες και γενναίοι κάτοικοι της Καλαμιάς αγωνίζονται καθημερινά, αξιοπρεπώς εδώ και ένα μήνα για να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού τέρατος 750 στρεμμάτων που θα καταπιεί ολόκληρο τον οικισμό και τον περιβάλλοντα χώρο. Επιπλέον, υποβαθμίζει το φυσικό περιβάλλον, εκμηδενίζει την αξία γης της Καλαμιάς, παραμορφώνει αισθητικά την παραδοσιακή φυσιογνωμία του χωριού και είναι η ταφόπλακα της ανάπτυξης της Καλαμιάς, αφού κανείς δεν θα θέλει να κτίσει το σπίτι του δίπλα στα πάνελς, ενώ είναι βέβαιη η αλλαγή μικροκλίματος λόγω της θερμικής ακτινοβολίας που εκπέμπουν.

Σήμερα η ανάδοχος εταιρεία έδωσε εντολή στην «Ελληνική» αστυνομία να τσακίσει με τον πιο βάρβαρο και απεχθή τρόπο την αντίσταση των κατοίκων. Σκηνές ντροπής και εξευτελισμού της ίδιας της αστυνομίας έλαβαν χώρα μπροστά από τα μηχανήματα της αναδόχου εταιρείας. Ηλικιωμένοι ξυλοκοπιούνται αλύπητα και συλλαμβάνονται, γυναίκες και παιδιά προπηλακίζονται από αυτούς που εμείς τους πληρώνουμε για να μας προστατέψουν όπως ορκίστηκαν.

Ηλικιωμένος κάτοικος σπρώχνεται στο γκρεμό και παρά τρίχα γλυτώνει τον θάνατο με ένα χέρι σπασμένο!

Νεολαίοι συνδικαλιστές, φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που ήρθαν για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους κατοίκους, δέρνονται αλύπητα και σέρνονται στα μπουντρούμια της ασφάλειας

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων Δυτικής Μακεδονίας, Χρήστος Ψαλίδας, παρά τρίχα γλυτώνει το καρδιακό επεισόδιο αφού οι πραιτοριανοί του σφίγγουν μέχρι σκασμού το λαιμό!

Ασφαλίτες με πολιτικά στοχοποιούν και γρονθοκοπούν μέχρι λιποθυμίας σχίζοντας τα ρούχα του Στέφανου Πράσσου, Περιφερειακού Συμβούλου και επικεφαλής της «Αριστερής Συμπόρευσης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Συλλαμβάνουν τέσσερις κατοίκους της Καλαμιάς και δυο φοιτητές του Πανεπιστημίου και αφού τους ταλαιπωρούν όλη μέρα στην ασφάλεια τους απαγγέλουν ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες.

Αυτή είναι η Ελληνική αστυνομία! 100 και πλέον αστυνομικοί καλούνται από μια ιδιωτική εταιρεία για να προστατέψουν τα συμφέροντά της που όμως είναι σε βάρος των συμφερόντων των κατοίκων, του πρωτογενούς τομέα και του περιβάλλοντος. Αυτό είναι το Ελληνικό Κράτος και οι αστικές κυβερνήσεις υπηρέτες του Κεφαλαίου και των «πράσινων» κατακτητών. Πολιτική που την υπηρέτησαν πιστά όλες οι Κυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και τα παρακλάδια τους)

Οι Ηρωικοί κάτοικοι της Καλαμιάς και οι αλληλέγγυοι δεν τρομοκρατούνται!

Έχουν το δίκιο με το μέρος τους και θα νικήσουν

Απαιτούμε:

  1. Απόσυρση όλων των άδικων κατηγοριών από τους συλληφθέντες
  2. Να τιμωρηθούν οι άνανδροι και επίορκοι αστυνομικοί αλλά και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι
  3. Η Εταιρεία να σταματήσει ΤΩΡΑ όλες τις εργασίες στα οικόπεδα της Καλαμιάς και να αποσυρθεί δια παντός
  4. Να μπει επιτέλους φραγμός στην ανάπτυξη επιπλέον βιομηχανικών ΑΠΕ στα βουνά, στα λιβάδια και στους κάμπους της Δυτική Μακεδονίας. Να μπει ένα ΤΕΛΟΣ στην «πράσινη» καταστροφή του περιβάλλοντος, της κτηνοτροφίας, της γεωργίας και της μελισσοκομίας!!!
  5. Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της «ΑΡ.ΣΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» αλλά και όλους τους πολίτες της Περιοχής μας να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας και να συμμετέχουμε δυναμικά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των κατοίκων της Καλαμιάς ενάντια στην Εγκατάσταση του τεράστιου Φωτοβολταϊκού Σταθμού που υποβαθμίζει το Περιβάλλον και τις ζωές των Κατοίκων.

Κοζάνη 26/5/2023

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Back to top button