Ελλάδα

Μοσχάρι κρασάτο με μανιτάρια και πουρέ

Υλικά συνταγής

  • μοσχαρίσιο κρέας:1 κιλό κότσι, κομμένο σε μερίδες
  • κρεμμύδια στιφάδου: 4 κομμένα στη μέση
  • κόκκινο κρασί: 1/2 μπουκάλι
  • ντοματοπολτός: 3-4 κουταλιές, συμπυκνωμένος
  • σκόρδο: 1-2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι
  • μανιτάρια: 250 γρ.
  • πουρές πατάτας: έτοιμος ή σπιτικός, για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε το κρέας. Πλένετε γρήγορα τα μανιτάρια, τα σκουπίζετε και κόβετε τα πόδια τους. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ροδίζετε τις μερίδες του κρέατος από όλες τις πλευρές.
  2. Βγάζετε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε στο ίδιο λάδι τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια. Τα σοτάρετε και αυτά.
  3. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το σκορπίζετε μέσα στην κατσαρόλα. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και προσθέτετε τον ντοματοπολτό και αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε για 1 ώρα και 30’ μέχρις ότου εξατμισθεί το κρασί και μείνει μια πλούσια σάλτσα.
  4. Σερβίρετε το κρέας με πουρέ πατάτας και πασπαλίζετε προαιρετικά με μαϊντανό.

Mix & Match

Τούτο το μοσχαράκι καλό είναι να μαγειρευτεί με το ίδιο κρασί που θα σερβίρουμε στο τραπέζι. Όπως και να ‘χει, επειδή οι γεύσεις που συνθέτουν το φαγητό είναι στρογγυλές και έντονες, θα επιλέξουμε πλούσια κρασιά με «τσαμπουκά» και αισθητές ταννίνες. Ένα Syrah, ένα παλαιωμένο Merlot ή ένα Ξινόμαυρο πενταετίας είναι οι ιδανικότερες λύσεις.

Back to top button