ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Η δεύτερη συνάντηση της BIOTRANSFORM πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά

“Η κοινοπραξία συνδέθηκε πλέον πιο στενά με τα μέλη της καθώς και με ορισμένους τοπικούς φορείς από την περιοχή της Καστοριάς”

Το έργο BIOTRANSFORM, μια Δράση Συντονισμού και Υποστήριξης HORIZON που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιπροσωπεύει μια κορυφαία συνεργατική πρωτοβουλία που λειτουργεί στη διεπαφή της κυκλικής οικονομίας και των μεταβάσεων προς τη βιοοικονομία. Στις 15 και 16 Μαΐου 2023 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η συνάντηση της κοινοπραξίας του έργου. Η συνάντηση οργανώθηκε από το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE), εταίρο του έργου BIOTRANSFORM.

Την πρώτη ημέρα της συνάντησης, οι εταίροι της κοινοπραξίας συμμετείχαν σε παραγωγικές συζητήσεις σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στα αντίστοιχα πακέτα εργασίας και περιέγραψαν τα μελλοντικά σχέδια και τις ενέργειές τους για το επόμενο εξάμηνο. Κάθε εταίρος παρουσίασε τα νεότερα στοιχεία σχετικά με τη δική του συνεισφορά στο έργο, μοιράστηκε σημαντικά ορόσημα που έχουν επιτευχθεί και πολύτιμες γνώσεις που έχουν αποκτηθεί μέχρι σήμερα. Αυτή η συνεργατική ανταλλαγή πληροφοριών επέτρεψε τη συνολική επισκόπηση των επιτευγμάτων της κοινοπραξίας και άνοιξε το δρόμο για τον αποτελεσματικό προγραμματισμό στην επόμενη φάση της υλοποίησης του έργου.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης, η κοινοπραξία ερεύνησε σε βάθος τα κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να εκπληρωθούν με επιτυχία οι στόχοι του έργου. Οι εταίροι συμμετείχαν σε εστιασμένες συζητήσεις, συνδυάζοντας την πραγματογνωμοσύνη και τις γνώσεις τους για την ανάπτυξη λύσεων και στρατηγικών.

“Η δικτύωση είναι ένα μεγάλο κομμάτι των συναντήσεων της κοινοπραξίας. Η κοινοπραξία συνδέθηκε πλέον πιο στενά με τα μέλη της καθώς και με ορισμένους τοπικούς φορείς από την περιοχή της Καστοριάς.”
, δήλωσε ο συντονιστής του έργου, Jussi Lahtinen από το VTT.
“Χαρήκαμε που φιλοξενήσαμε τους εταίρους του έργου BIOTRANSFORM στην πόλη της Καστοριάς, για τη 2η συνάντηση του έργου. Η κοινοπραξία ανασκόπησε την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα, προγραμμάτισε τα επόμενα βήματα και επισκέφθηκε τοπικές επιχειρήσεις που ενσωματώνουν πρακτικές κυκλικής οικονομίας.”, δήλωσε ο Διευθυντής του CluBE, Γιάννης Φάλλας.

Με την ολοκλήρωση της 2ης συνάντησης της κοινοπραξίας του έργου BIOTRANSFORM, οι εταίροι δεσμεύτηκαν για περαιτέρω συνεργασία και καινοτομία, οδηγώντας τη μετάβαση προς την κυκλική βιοοικονομία και προωθώντας την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Το έργο BIOTRANSFORM παραμένει ακλόνητο στη δέσμευσή του να παρέχει στους φορείς λήψης αποφάσεων την απαραίτητη υποστήριξη και πόρους για τη μεταμόρφωση των ευρωπαϊκών οικονομιών.

Back to top button