ΑθλητικάΚαστοριά

Νίκη-έκπληξη της Αστραπής, στα… χασομέρια 0-2 στην Άρτα (φωτο – αποτελέσματα – βαθμολογία)

Την πρώτη της νίκη και μάλιστα εκτός έδρας στους αγώνες μπαράζ πρωταθλητών ΕΠΣ,πέτυχε η ομάδα της Αστραπής Μεσοποταμίας η οποία απέδρασε από το γήπεδο της Άρτας με το «2», επικρατώντας με το καθαρό σκορ 0-2 της τοπικής Αναγέννησης.

Η νίκη της Αστραπής αναμφίβολα θεωρείται μεγάλη έκπληξη από τα σημερινά ματς του 3ου ομίλου, και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα – τα οποία έληξαν ισόπαλα -, έβαλε φωτιά στις τρεις πρώτες προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Γ’ Εθνική, δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του μίνι πρωταθλήματος.

Η σημερινή νίκη της Αστραπής αποκτάει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις μιας και ο ι κιτρινόμαυροι στην μέχρι τώρα πορεία τους δεν είχαν κανέναν βαθμό (τρεις ήττες) και ενώ προέρχονταν από μία πολύ βαριά ήττα 6-0 στον Άρη Φιλιατών.

Η αρτινή ομάδα μετά την εντυπωσιακή της εκκίνηση στα μπαράζ, δεν είχε την ανάλογη συνέχεια, με την Αστραπή, που γνώρισε βαριά ήττα στο τελευταίο της ματς, και ταξίδεψε με πολλές απουσίες στην Άρτα με μόλις 12 παίκτες και παρατάχθηκε με σύνθεση ανάγκης, να στέκεται τυχερή, καθώς οι γηπεδούχοι σπατάλησαν πάρα πολλές ευκαιρίες, και να παίρνει το ματς.

Η Αναγέννηση ήταν πολύ ανώτερη στο πρώτο μέρος και μέχρι το 70ο λεπτό, είχε τρία δοκάρια, χαμένο πέναλτι και σωρεία ευκαιρίων, όμως στο τελευταίο 20λεπτο, η Αστραπή, που φάνηκε να έχει δυνάμεις, άλλαξε άρδην την εικόνα του παιχνιδιού και απειλούσε συνεχώς την εστία του φοβερού και σήμερα Μαλίζογλου, μέχρι να βρει τα δύο γκολ της νίκης.

Οι κιτρινόμαυροι με τη νίκη αυτή, μπαίνουν και αυτοί στο κόπλο της ανόδου, με την Αναγέννηση να παραμένει εκ των φαβορί, ψάχνοντας ωστόσο κάποια μεγάλα αποτελέσματα στα εναπομείναντα παιχνίδια.

Η Αναγέννηση απείλησε πρώτη, στο 7ο λεπτό, όταν ο προωθημένος Δ. Παπακίτσος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και δεξιά, με το Μεϊμαρίδη να μπλοκάρει σταθερά. Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι φάνηκαν και πάλι επιθετικά, όταν ο Παππάς σέντραρε, ο Σιδηρόπουλος δοκίμασε ένα δύσκολο γυριστό, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Η Αναγέννηση συνέχισε να ψάχνει το γκολ και στο 12’ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Αρτέμης έβγαλε σε θέση για γκολ το Χρηστογιάννη, όμως το σουτ του τελευταίου έφυγε λίγο άουτ. Στο 18’ οι γηπεδούχοι απώλεσαν νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Χρηστογιάννης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στο Σιδηρόπουλο, που εκτέλεσε από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως ο Μεϊμαρίδης το νίκησε!

Στο 24’, η Αναγέννηση άγγιξε και πάλι το γκολ, όταν μετά από κόρνερ και κεφαλιά πάσα του Σιδηρόπουλου, ο Ασπροποταμίτης έκανε από πολύ κοντά το τακουνάκι, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια, οι αμυντικοί απομάκρυναν. Ο επιθετικός μονόλογος της αρτινής ομάδας συνεχίστηκε, όταν ο Σιδηρόπουλος στο 27’ σέντραρε για το κεφάλι του Αρτέμη, που όμως σημάδεψε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 32’ ο Σιδηρόπουλος πήρε νέα κεφαλιά πάσα στην περιοχή, μετά από στημένο του Χρηστογιάννη, όμως ο Αρτέμης δεν πρόλαβε με προβολή να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 33’ , ο Σωτηριάδης έκανε θαυμάσια ενέργεια όμως κόπηκε τελευταία στιγμή, για να φτάσουμε στο 38ο λεπτό, όταν η Αναγέννηση είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μουσιωτίτσας κέρδισε πέναλτι από το Λαζαρίδη, όμως ο Σιδηρόπουλος που ανέλαβε την εκτέλεση, σούταρε ψηλά άουτ.

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο μέρος, με την τελευταία φάση να ανήκει στην Αστραπή, όταν ο Λαζαρίδης σούταρε από μακριά, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στην επανάληψη αμφότερες και οι δυο ομάδες έχασαν πολύ μεγάλες ευκαιρίες με πρωταγωνιστές τους δυο τερματοφύλακες αφού έκαναν εκπληκτικές επεμβάσεις κρατώντας μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο το μηδέν

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 51’, όταν ο Παππάς βρήκε το Σιδηρόπουλο, που άνοιξε λίγο το κοντρόλ και ανακόπηκε τελευταία στιγμή πριν εκτελέσει. Στο 55ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Σιδηρόπουλος σούταρε έξω από την περιοχή, ο Μεϊμαρίδης έδιωξε με υπερένταση και με τη βοήθεια του δοκαριού, ενώ στην επαναφορά, ο Μουσιωτίτσας από κοντά σούταρε λίγο πάνω από την εστία.

Στο 60’ ο πολύ δραστήριος Σωτηριάδης απέφυγε τον αντίπαλό του και εκτέλεσε, με το Μαλίζογλου με διπλή προσπάθεια να αποσοβεί τον κίνδυνο. Στο 64’ , η Αναγέννηση έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, όταν στην κόντρα επίθεση, ο Μουσιωτίτσας έκανε τη σέντρα για το κεφάλι του Σιδηρόπουλου, με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από την εστία.

Στο 67’ , η ατυχία της Αναγέννησης συνεχίστηκε, όταν ο Χρηστογιάννης βρήκε τον Παππά, που πάτησε περιοχή και σούταρε, σημαδεύοντας το δοκάρι το Μεϊμαρίδη, το τρίτο για τους γηπεδούχους στο ματς!

Οι κιτρινόμαυροι έψαχναν τους χώρους για να απειλήσουν παίζοντας χωρίς σκοπιμότητες, και αφού προειδοποίησαν στο 71’, με ένα καλό σουτ του Αντωνιάδη, εκτός περιοχής, που έφυγε λίγο πάνω από την εστία, έφτασαν κοντά στο γκολ, ένα λεπτό αργότερα, όταν ξεδιπλώθηκαν πολύ ωραία στην κόντρα επίθεση, ο Κ. Παλαιοδήμος άφησε έξυπνα για τον Ψωμιάδη που από θέση τετ α τετ, πλάσαρε, με το Μαλίζογλου να διώνχει σωτήρια με το πόδι.

Στο 77’, η Αστραπή έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν γύρισαν την μπάλα στην αντίπαληπεριοχή  που κατέληξε στον Κ. Παλαιοδήμο, φάτσα με το Μαλίζογλου που έδιωξε εντυπωσιακά, με τον Εστιάδη, στην επαναφορά, σε κενή εστία να στέλνει την μπάλα άουτ.

Στο 80’, ο Αρτέμης έχασε την μπάλα, ο Αντωνιάδης έκλεψε και απέφυγε τον Κακιώνη, όμως το σουτ του σταμάτησε και πάλι στον εξαιρετικό και σήμερα, Μαλίζογλου. Ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης ήταν σε εκπληκτική μέρα, βγάζοντας στο 84’ νέο τετ α τετ με τον Εστιάδη, με την Αναγέννηση ένα λεπτό μετά, να απειλεί στην κόντρα, με το Σιδηρόπουλο να σπάει στον Ασπροποταμίτη, που σούταρε πάνω από τα δοκάρια, από το ύψος του πέναλτι.

Η επιθετικότητα των φιλοξενούμενων, καρποφόρησε στο 88’ όταν μετά από βαθιά μπαλιά, ο Κ. Παλαιοδήμος έπιασε εξαιρετικό σουτ μέσα από την περιοχή, και νίκησε το Μαλίζογλου, που δεν μπόρεσε να κάνει ακόμα μια απόκρουση, με το 0-1 να είναι γεγονός.

Η Αναγέννηση προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, με το Σιδηρόπουλο να παίρνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Αρτέμη, όμως την μπάλα να περνά άουτ, για να τελειώσει το παιχνίδι, ένα λεπτό αργότερα, όταν μετά από λάθος της άμυνας της Αναγέννησης, ο Σωτηριάδης έκλεψε και σέρβιρε στον Εστιάδη, που σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Στις τελευταίες στιγμές δεν άλλαξε κάτι, με το Χρηστογιάννη να έχει ένα καλό αλλά άστοχο σουτ, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει μεγάλους νικητές τους κιτρινόμαυρους.

Διαιτητής : Μαργαρίτης Χαράλαμπος  Βοηθοί : Μιχαλάς Γεράσιμος – Σατκλίφ Στεφανία

Αναγέννηση Άρτας (Θόδης) : Μαλίζογλου, Παπακίτσος Δ., Καζέλης (79′ Γκαρτζώνης), Ασπροποταμίτης, Καλιακάτσος, Κακιώνης, Μουσιωτίτσας (78′ Μπιθυκούκης), Χρηστογιάννης, Σιδηρόπουλος, Παππάς, Αρτέμης

Αστραπή Μεσοποταμίας (Παπαδόπουλος) : Μεϊμαρίδης, Αμανατίδης, Πασιώλης (58′ Παλαιοδήμος Κ.), Κράτσιος, Λαζαρίδης, Παλαιοδήμος Α., Ψωμιάδης, Αντωνιάδης, Εστιάδης, Καραμανίδης, Σωτηριάδης

Τα αποτελέσματα (5η αγωνιστική)

ΑΕ Μεσολογγίου – Θύελλα Κατσικά         1-1

Θιναλιακός – Άρης Φιλιατών                 2-2

Αναγέννηση Άρτας- Αστραπή Μεσοποταμίας 0-2

Ρεπό: Θρίαμβος Λούρου

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Θύελλα Κατσικάς 9

2. ΑΕ Μεσολογγίου 8

3. Αναγέννηση Άρτας 6

————————————-

4. Άρης Φιλιατών         6

5. Θιναλιακός         5

6. Αστραπή Μεσοποταμίας 3

7. Θρίαμβος Λούρου 2

*Αναγέννηση Άρτας, Αστέρας Μεσοποταμίας, Άρης Φιλιατών και Θρίαμβος Λούρου έχουν κάνει το ρεπό τους

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (6η αγωνιστική – ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ)

Αναγέννηση Άρτας- Θιναλιακός

Αστραπή Μεσοποταμίας – Θύελλα Κατσικά

Θρίαμβος Λούρου – Άρης Φιλιατών

Ρεπό: ΑΕ Μεσολογγίου

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (7η τελευταία αγωνιστική – ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ)

Θρίαμβος Λούρου -Αστραπή Μεσοποταμίας

Άρης Φιλιατών- Αναγ. Άρτας

Θιναλιακός-ΑΕ Μεσολογγίου

Ρεπό: ΕΠΣ Ηπείρου

 

Back to top button