Ελλάδα

Δήμος Θερμαϊκού: Ακόμη και ΕΚΑΜ επιστρατεύονται στη μάχη κατά των «συμμοριών της παραλίας»

Αστυνομικούς της ομάδας Ζ’, περιπολίες της Άμεσης Δράσης και δύο διμοιρίες ΕΚΑΜ έχει στην “φαρέτρα” του ο δήμος Θερμαϊκού ενόψει της θερινής περιόδου που η εγκληματικότητα “χτυπάει κόκκινο”, κυρίως κοντά στις παραλίες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΛΟΙΑΡΙΔΗ

Σε λίγες ημέρες από τώρα οι παραλίες του δήμου Θερμαϊκού θα γεμίσουν με χιλιάδες ανθρώπους που θα παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους σε κοντινή απόσταση από τη θάλασσα, κάτι που τα τελευταία χρόνια αποτελεί εύκολο στόχο για επιτήδειους διαρρήκτες, με τα πολλαπλά περιστατικά να θορυβούν κατοίκους αλλά και επισκέπτες της περιοχής. Γι’ αυτό τον λόγο, ο ειδικός σχεδιασμός εστιάζει στα σημεία υψηλού κινδύνου που θα “πλημμυρίσουν” από κόσμο, όπως η παραλία Ποταμός, οι Νέοι Επιβάτες και η Πάλιουρα Επανομής.

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής δηλώνει στο Τhesstoday.gr πως η αυξημένη αστυνόμευση, που έγινε δεκτή μετά από αίτημα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο πέρσι, είναι μια μεγάλη ανάσα για την περιοχή που αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα με τις σπείρες που ειδικεύονται σε διαρρήξεις και μικροκλοπές. “Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει δύο ζεύγη της ομάδας Ζ’ που θα ελέγχουν όσο γίνεται τις πολυσύχναστες περιοχές, πλέον έρχεται και περιπολικό της Άμεσης Δράσης εφόσον χρειαστεί, και προστέθηκαν και δύο διμοιρίες των ΕΚΑΜ που πραγματοποιούν περιπολίες στα σημεία που θεωρούνται ύποπτα”, εξηγεί.

Μάλιστα, οι ενισχυμένες δυνάμεις έχουν ήδη αποφέρει καρπούς, καθώς εδώ και σχεδόν ένα χρόνο εξαρθρώθηκαν σπείρες αλλά και μεμονωμένοι κλέφτες που “χτυπούσαν” την περιοχή. “Τελευταία έχουν συλληφθεί αρκετές συμμορίες αλλά και μεμομωμένοι κλέφτες, πρόσφατα είχαμε τρεις νέες συλλήψεις και στη διάρκεια αυτού του χρόνου αυξήθηκαν οι συλλήψεις ατόμων που διέρρηξαν αυτοκίνητα, σπίτια ή που διέπραξαν κλοπές”, σημειώνει ο κ. Τσαμασλής.

“Αν είχαμε αστυνόμευση 24 ώρες το 24ωρο θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα”

Καθώς ο δήμος Θερμαϊκού έχει μια μεγάλη ακτίνα 200.000 στρεμμάτων, έκταση μεγαλύτερη από τον δήμο Θεσσαλονίκης, υπάρχει ανάγκη για ακόμη πιο ενισχυμένη δύναμη, σύμφωνα με τον δήμαρχο. “Χρειάζεται πολλά περισσότερα μέσα προκειμένου να προστατευτεί η περιουσία και να νιώθουν οι πολίτες μεγαλύτερη ασφάλεια, αν είχαμε αστυνόμευση 24 ώρες το 24ωρο θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Ιδανικά, χρειάζεται ακόμη ένα ζεύγος ομάδας Ζ’ ώστε από δύο να γίνουν τέσσερα”, τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως μετά τον δεύτερο γύρο εκλογών σκοπεύει να επισκεφτεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για να ζητήσει αυξημένη αστυνομική δύναμη, όχι μόνο για τους θερινούς μήνες αλλά και για την υπόλοιπη χρονιά.

Τον Οκτώβρη μάλιστα θα γίνει και η προκήρυξη 18 θέσεων στη δημοτική αστυνομία του δήμου Θερμαϊκού. “Από τις 1.240 θέσεις στη δημοτική αστυνομία οι 18 θα αφορούν στον δήμο Θερμαϊκού και είναι κάτι που αναμένεται να βοηθήσει τη λειτουργία της”, σημειώνει ο δήμαρχος.

thesstoday.gr

Back to top button