Κόσμος

Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ: Η απάντηση για τις επιθέσεις της Ουκρανίας «θα είναι πολύ σκληρή»

«Η απάντηση της Ρωσίας θα είναι πολύ σκληρή», προειδοποίησε ο Ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπέζια, σχετικά με τις ουκρανικές επιθέσεις στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια.

Ο διπλωμάτης πρόσθεσε ότι η Ρωσία πιστεύει ότι ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (IAEA) θα καταδικάσει τον ουκρανικό βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζια, καθώς και τις ενέργειες του Κιέβου, που έχουν επανειλημμένα φέρει τον κόσμο «στο χείλος πυρηνικού επεισοδίου».

Ο Νεμπέζια επεσήμανε ότι αυτά τα πυρηνικά συμβάντα μπορούν να επηρεάσουν όχι μόνο την επικράτεια του πυρηνικού σταθμού, αλλά και εκτός της περιοχής του, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης.

Επισήμανε ότι η Ρωσία δεν έχει αναπτύξει ποτέ βαριά όπλα ή πυρομαχικά στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού. Επίσης, πρόσθεσε, δεν υπάρχουν στρατιώτες στον πυρηνικό σταθμό που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επίθεση από το έδαφος του σταθμού, αναφέρει το Sputnik.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η Μόσχα σκοπεύει να λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας του πυρηνικού σταθμού, τα οποία είναι σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, οι οποίες απορρέουν από τις σχετικές διεθνείς νομικές πράξεις στις οποίες είναι συμβαλλόμενο μέρος.

Ο Νεμπέζια κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι προτάσεις που υποβλήθηκαν από τον IAEA σχετικά με την ασφάλεια του πυρηνικού εργοστασίου αντιστοιχούν στα μέτρα που έχει εφαρμόσει μέχρι στιγμής η Ρωσία.

ertnews.gr

Back to top button