ΑγροτικάΆργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Open Farm Days 2023: Τριήμερο επίσκεψης στη Helixland στο Διαλεκτό

Ιδιοκτήτες της Helixland είναι οι αδελφοί Νικόλαος και Θωμάς Γιαννηκώτσιου με σπουδές στην Κτηνιατρική και τη Γεωπονική Επιστήμη. Το αγρόκτημα έκτασης 12 περίπου στρεμμάτων βρίσκεται στο Διαλεκτό Καστοριάς, σε υψόμετρο 600μ, κοντά στον ποταμό Αλιάκμονα . Περιλαμβάνει την μονάδα εκτροφής σαλιγκαριών, έναν εκθεσιακό χώρο για την υποδοχή επισκεπτών και την πραγματοποίηση γευσιγνωσίας και έναν φουντουκώνα.
Η δραστηριότητά μας ξεκίνησε το 2011 και στην αγορά διαθέσαμε τον πρώτο κωδικό μας (νωπά σαλιγκάρια σε διχτάκι) το 2012. Από το 2015 ξεκινήσαμε την μεταποίηση των σαλιγκαριών μας και την διάθεσή τους στην αγορά σε μορφή φιλέτων σε βαζάκια σε διάφορες γεύσεις. Επιπλέον, παράγουμε φυσικά καλλυντικά με έκκριμα σαλιγκαριού, συστατικό το οποίο διατίθεται και ως πρώτη ύλη για την παρασκευή καλλυντικών προϊόντων.
Η φιλοσοφία μας στην παραγωγή των προϊόντων μας βασίζεται στην αξιοποίηση διαφόρων πρώτων υλών της ευρύτερης περιοχής ώστε ο καταναλωτής να απολαμβάνει χαρακτηριστικές γευστικές εμπειρίες του τόπου μας. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε πιπεριά Φλωρίνης και άγρια μανιτάρια σε συνδυασμό με φιλέτα σαλιγκαριών και κρόκο Κοζάνης σε καλλυντικό προϊόν μας (ορός).
Τα προϊόντα, τα οποία διαθέτουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, διατίθενται στην ελληνική αγορά αλλά και σε χώρες της Ευρώπης (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Κύπρος, Γερμανία).
Επίσκεψη στην Helixland 
Θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στις εγκαταστάσεις των εκτροφείων μας και περιγραφή και ενημέρωση για την διαδικασία της εκτροφής σαλιγκαριών.
Επιπλέον θα υπάρχει η δυνατότητα της γευσιγνωσίας όπου οι επισκέπτες θα δοκιμάζουν τα προϊόντα και εφόσον τους αρέσουν έχει την δυνατότητα να τα αγοράσουν.
Για τα παιδιά θα υπάρχει δυνατότητα εικαστικών δραστηριοτήτων με αντικείμενο το σαλιγκάρι.
3, 4 & 5 Ιουνίου 2023 ώρες 10:00-13:00
Εισιτήριο συμμετοχής: €5.00
Δωρεάν συμμετοχή για παιδιά, 5/6
Κλείστε θέσεις ανά μέρα ΕΔΩ

Back to top button