ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Θεσσαλονίκη: Η ημερίδα για την ΟΥΝΕΣΚΟ στον Σύλλογο Απανταχού Κλεισουριέων (φωτογραφίες)

Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ Παρούλα Νάσκου-Περράκη με καταγωγή από την Κλεισούρα, αφ Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση με υψηλού επιπέδου παρευρισκόμενους, είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε ως καλεσμένη ομιλίτρια, την αφυπηρετήσασα καθηγήτρια του Διεθνούς δικαίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συντοπίτισσα μας από την Κλεισούρα, την κ. Παρούλα Νάσκου-Περράκη
Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Απανταχού Κλεισουριέων με έδρα την Θεσσαλονίκη θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμότερες μας ευχαριστίες για την παρουσία της κ. Παρούλας Νάσκου στην εκδήλωση και για την αξιόλογη ομιλία που μας προσέφερε. Με την εμπειρία και τη γνώση της, μας παρείχε μια εμβληματική εικόνα για την σημασία και τον ρόλο που διαδραματίζει η ΟΥΝΕΣΚΟ σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, έχοντας ως κύριο σκοπό τη προστασία και τη διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς, τη προώθηση της εκπαίδευσης και τη προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πολύ σημαντικό αποτελεί το γεγονός, ότι η κ καθηγήτρια μας υπέδειξε τις προϋποθέσεις που απαιτούνται και τη διαδικασία ένταξης Ελληνικών μνημείων στην Ουνέσκο, με έμφαση στο πώς θα μπορούσαμε να εντάξουμε μνημεία του τόπου μας όπως το μοναστήρι τη Παναγίας στη Κλεισούρα και γενικότερα μνημεία της Καστοριάς στην Unesco.
Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων κ Κυρίζογλου Λάζαρος
Ο Πρώην Βουλευτής Χαλκιδικής και νυν Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ Βασίλειος Πάππας
Ο Στρατηγός εν αποστρατεία και υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς κ Γρηγόρης Γρηγοριάδης
Ο Περιφερειακός σύμβουλος Νομού Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής κ Χρήστος Μήττας, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ Τζιτζικώστα Απόστολο
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ Κωνσταντίνο Ζέρβα
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων Αθανάσιος Μιχαηλίδης
Ο πρώην γραμματέας της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων κ Ευάγγελος Βαλκάνος
Ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ Νίκος Καραγιαννακίδης
O Μητροπολίτης Καστοριάς κκ Καλλίνικος απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή την οποία αναρτούμε:
Αγαπητέ Πρόεδρε και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου των Απανταχού Κλεισουριέων ο Άγιος Μάρκος χαίρετε:
Σας συγχαίρω για την διοργάνωση της ημερίδας το θέμα της οποία είναι επίκαιρο. Το θέσαμε ως θέμα εισηγήσεως στο πρόσφατα πραγματοποιηθέν Βυζαντινό Forum στην Καστοριά, το οποίο συνδιοργανώσαμε με την Πέριφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και άλλους φορείς, ώστε η Καστοριά να ενταχθεί ως μνημείο Πόλιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο γιατί της αξίζει.
Σας Ευχομαι ο Κυριος Ιησους Χριστος να σας χαρίζει υγεία έτη πολλά και κάθε επιτυχία στο έργο σας.
Ο Καστορίας Καλλίνικος
Η Βουλευτής Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην εκδήλωση μας όμως επικοινώνησε μαζί μας, εξέφρασε τη λύπη της και απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή την οποία αναρτούμε:
Σας ευχαριστώ θερμά για την Πρόσκλησή σας στην«επιστημονική ημερίδα» που διοργανώνετε, όμως ανειλημμένες υποχρεώσεις που έχω στην Εκλογική μου Περιφέρεια καθιστούν αδύνατη την παρουσία μου, γεγονός που θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα.
Με τη θερμή παράκληση να μεταφέρετε τους χαιρετισμούς μου τόσο στην αξιόλογη ομιλήτρια της εκδήλωσης όσο και στα μέλη του Συλλόγου σας, καθώς επίσης και στους παριστάμενους της εκδήλωσης, θέλω να σας συγχαρώ για την άοκνη δράση σας, σε κάθε επίπεδο, ευχόμενη παράλληλα καλή επιτυχία.

Back to top button