Κόσμος

Η άνοδος της γερμανικής Ακροδεξιάς χτυπά «συναγερμό» στα κόμματα

Η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» απορρίπτει τις κατηγορίες ότι έχει σχέση με εξτρεμιστές, όμως οι υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποιούν για τρομακτικές ομοιότητες με τις δεκαετίες του 1920 και του 1930 • Στο ιστορικά υψηλό 18% το δείχνει νέα δημοσκόπηση.

Σημαίνουσες προσωπικότητες της γερμανικής πολιτικής σκηνής χτυπάνε καμπανάκι μετά από τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης που δείχνει ότι η υποστήριξη προς το μεγαλύτερο ακροδεξιό κόμμα της χώρας είναι σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Η τελευταία έρευνα δείχνει ότι το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» καταγράφει ποσοστά 18% δημιουργώντας έναν νέο πονοκέφαλο για τους Σοσιαλδημοκράτες του Όλαφ Σολτς. Υπενθυμίζεται ότι το AfD έλαβε στις τελευταίες εκλογές 10,3%.

Ο Νόρμπερτ Ρέτεγκεν, κορυφαίος βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών, περιγράφει τη δημοσκόπηση ως «καταστροφή» και ένα ανησυχητικό σημάδι για τα κεντρώα κόμματα.

ο CDU καταγράφει 29% στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση με τον Ρέτιγκερ να διερωτάται γιατί οι Χριστιανοδημοκράτες δεν έχουν κερδίσει από την απογοήτευση των ψηφοφόρων με την κυβέρνηση Σολτς.

Μια άλλη βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών, η Σεράπ Γκιουλέρ, δήλωσε ότι «έχουμε μεγάλη ευθύνη για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση άμεσα».

Από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών, η Σοσάν Τσεμπλί ζήτησε από πολιτικούς και ψηφοφόρους να ξυπνήσουν γρήγορα.

Οι σκοτεινές ημέρες

Η συνεχεια στην efsyn.gr 

Back to top button