ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

fouit.gr: Ζει στην Καστοριά αλλά εργάζεται στο… εξωτερικό!

Η Αντιγόνη ζει πάνω από επτά χρόνια στην Καστοριά. Τα έξι αυτά τα χρόνια ήταν σε μια μάταιη αναζήτηση εργασίας, καταθέτοντας δεκάδες βιογραφικά, απαντώντας σε κάθε αγγελία στην περιοχή μας, αλλά μάταια, χωρίς ανταπόκριση:  «Δεν επικοινώνησε ποτέ κανείς μαζί μου, να μου απαντήσει έστω αρνητικά» αναφέρει στο ΦΟΥΙΤ.
Έχει σπουδάσει Ναυτιλιακό Μάνατζμεντ και δούλευε σε μεγάλες εταιρείες του yachting για 14 χρόνια.
Οικογενειακοί λόγοι την έφεραν στην Καστοριά και έτσι ξεκίνησε η πολύχρονη αναζήτηση εργασίας.
Αγάπησε την πόλη μας, όμως αυτή δεν της έδωσε την παραμικρή ευκαιρία. Ώσπου αυτή η πολυπόθητη ευκαιρία ήρθε μέσω μίας φίλης.
Εδώ και αρκετούς μήνες εργάζεται στο τμήμα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης μεγάλης γαλλικής πολυεθνικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών.
Να διευκρινίσουμε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις δύο αντίστοιχες εταιρείες που εδρεύουν στην Καστοριά, σε δικούς τους χώρους και απασχολούν περί τα 70 άτομα. Η Αντιγόνη δουλεύει από το σπίτι της για τη θυγατρική της γαλλικής εταιρείας στην Αθήνα.
Εκεί υπέβαλλε αίτηση, η οποία έγινε δεκτή και άρχισε η εκπαίδευσή της, on-line, από το σπίτι, επί πληρωμή! Μαζί της εκπαιδεύτηκαν άλλα 6 άτομα, κανένα από τα οποία δε συνεχίζει να δουλεύει, λόγω των απαιτήσεων της δουλειάς.
Η εργασία αφορά στην οδική βοήθεια και στην εξυπηρέτηση πελατών κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη, στην αγγλική γλώσσα. Θα πρέπει ο υπάλληλος να γνωρίζει τα πάντα για συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων και να μπορεί να απαντήσει σε κάθε πιθανή και απίθανη ερώτηση του πελάτη.
Μητέρα ενός παιδιού η Αντιγόνη, είχε τη δυνατότητα να επιλέξει το ωράριο σε συνδυασμό με τη μητρότητα. Το ωράριο είναι συνεχές 8ωρο, πενθήμερο.
Εργάζεται με ειδικό εξοπλισμό που της διέθεσε η εταιρεία και με αυτό τον εξοπλισμό θα βρίσκεται στον τόπο των καλοκαιρινών της διακοπών, όπου κι εκεί θα συνεχίζει να δουλεύει.
Έτσι, έστω και μετά από 7 χρόνια στην Καστοριά, κατάφερε να βρει την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική σταδιοδρομία και τη μητρική της υποχρέωση κι ευχόμαστε να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους συμπολίτες μας

 

 

Back to top button