ΑθλητικάΚαστοριά

Γιώργος Καραταγλίδης: Η “ψυχή” του Α.Σ. Καστοριάς

Ένα πρόσωπο το οποίο έχει συνδεθεί στενά με το μπάσκετ της Καστοριάς, από τα γεννοφάσκια του που λέμε, και που συνεχίζει μέχρι και σήμερα και για πόσο ακόμη κανείς δε ξέρει, την υγειά του να έχει, αδιάλειπτα να το υπηρετεί πιστά, πλέον από το πόστο του προπονητή με τα χρώματα του Α.Σ. Καστοριάς, ακούει στο όνομα Γιώργος Καραταγλίδης.
Και δε θα ήταν υπερβολή θαρρώ, αν δινόταν κάποια στιγμή, σε κάποιον από τους χώρους του Κλειστού Γυμναστηρίου «Δημήτρης Διαμαντίδης», το όνομά του. Στο δεύτερό του σπίτι δηλαδή, εκεί που περνά μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς του, προπονώντας και διδάσκοντας τα μυστικά του μπάσκετ στους μικρούς και μεγάλους αθλητές του συλλόγου.
Τους οποίους παρεμπιπτόντως τους βλέπει σαν παιδιά του και αυτοί σαν μπασκετικό τους πατέρα. Είναι άλλωστε τέτοια η αγάπη και ο σεβασμός που του τρέφουν που δεν λησμονούν, όταν πλέον έχουν ανοίξει τα «φτερά» τους μακριά από την Καστοριά, είτε για σπουδές, είτε για άλλους συλλόγους, να σπεύσουν όταν επιστρέφουν στην πόλη για ολιγοήμερες διακοπές να τον συναντήσουν και αυτόν και την ομάδα. Είναι αυτό που λέμε “οικογενειακό κλίμα”, που ρέει άφθονο στον Α.Σ. Καστοριάς και πιστώνεται και στον ίδιο και στη στάση που κρατά απέναντί τους.
Και πιστέψτε με αυτό είναι το πιο σημαντικό και που κάνει το σύλλογο να ξεχωρίζει και να παρουσιάζει επιτυχίες διαχρονικά, είτε σε εθνικά πρωταθλήματα με την ομάδα των ανδρών, είτε στις Ακαδημίες, εδώ και τουλάχιστον μια 12ετία, το εξαιρετικό κλίμα, οι σωστές βάσεις εν ολίγοις που μπαίνουν από τις μικρές ηλικίες, που δε στηρίζονται μόνο σε μια εφήμερη χαρά ή σε έναν απλό τίτλο, αλλά στα ισχυρά θεμέλια που πρώτα «χτίζουν» χαρακτήρες και προσωπικότητες και μετά αθλητές
. Και σε αυτό σπουδαίο ρόλο είχε, έχει και θα έχει ο κόουτς Γιώργος Καραταγλίδης.
Νίκος Καραμανλής
Kastoras Basketball

 

 

Back to top button