Καστοριά

Γιώργος Τίγκας: “Κάηκε ένα σχολείο… κάηκε και μια δασκάλα με τα μάτια τα μεγάλα”

Με αφορμή τις εξελίξεις στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για το μέλλον του 4ου Δημοτικού Σχολείου και κατ’ επέκταση του 6ου και άλλων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, αξιοποιώντας την πτωτική δημογραφική πορεία του Νομού μας.

Εμφανίζονται διάφοροι σούπερ ήρωες, σωτήρες, οι οποίοι “εναντιώνονται στην κυβερνητική πολιτική” (σιγά τα αίματα…) και “συμπορεύονται” με το γονεϊκό κίνημα για να αποτρέψουν αυτές τις αρνητικές εξελίξεις. Υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού και θεωρούν ότι έχει μνήμη ελέφαντα.

Συγκεκριμένα ο κ. Μηταλίδης, ως Πρόεδρος σήμερα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς δηλώνει ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να παραμείνει το σχολείο σε λειτουργία. Και όσο είναι αυτός πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δε θα υπάρξει καμία μεταβολή στο συγκεκριμένο σχολείο.

Αντίστοιχα, η κα. Σπύρου εμφανίζεται σε συγκεντρώσεις γονέων, δηλώνει ότι είναι με το μέρος τους και ότι θα παλέψει ώστε τα σχολεία να παραμείνουν ως έχουν.

Πόσο θράσος πρέπει να έχουν όλοι αυτοί να λένε ψέματα κατάμουτρα σε γονείς που χάνουν το σχολείο των παιδιών τους; Κυρίες και κύριοι, όλοι εσείς έχετε κριθεί από τη στάση που κρατήσατε στα Δημοτικά Συμβούλια και τις ψήφους σας σε αντίστοιχα ζητήματα τα προηγούμενα χρόνια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καστοριάς σας υπενθυμίζει:

Στην 22η τακτική συνεδρίαση Δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς, που πραγματοποιήθηκε (δια περιφοράς) στις 17-11-2020, στο 4ο θέμα “Μεταβολές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς σχολικού έτους 2021-2022”, όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισαν τις συγχωνεύσεις:

α) Του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Μανιάκων

β) Του Νηπιαγωγείου Λεύκης  με το 3ο Μανιάκων

γ) Του Νηπιαγωγείου Πενταβρύσου με το Νηπιαγωγείο Χιλιοδένδρου

Την επόμενη χρονιά, στην 22η τακτική συνεδρίαση Δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς, που πραγματοποιήθηκε (μέσω τηλεδιάσκεψης) στις 30-11-2021, στο 2ο θέμα “Μεταβολές Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς Σχολικού Έτους 2022-2023”, οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισαν τους υποβιβασμούς:

α) του 1ου Δ.Σχ. Μανιάκων σε 8/θέσιο, από 10/θέσιο

β) του Δ.Σχ. Μεσοποταμίας σε 10/θέσιο, από 12/θέσιο

γ) του Νηπιαγωγείου Δισπηλιού σε 1/θέσιο, από 2/θέσιο

*επισυνάπτονται στο τέλος τα πρακτικά των ψηφοφοριών

Άρα, λοιπόν, όλοι σας μαζί (κυβέρνηση ΝΔ, κυβερνήσεις προηγούμενες,   Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Δήμος Καστοριάς, Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Καστοριάς) παλεύετε από όλες τις θέσεις να υλοποιήσετε τη στόχευση του Υπουργείου Παιδείας για 25άρια τμήματα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Συμφωνείτε με τους 50.000 αναπληρωτές κάθε χρόνο, με τα κενά που δεν κλείνουν ούτε στο τέλος της χρονιάς,  με τις παράλληλες στηρίξεις για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες να φτάνουν μετά τα Χριστούγεννα, ένας εκπαιδευτικός για 2 και 3 παιδιά. Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση της Παιδείας έχει την υπογραφή σας.

Τελικά υπάρχει ελπίδα; Και απαντάμε ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ. Η δύναμη του λαϊκού κινήματος είναι ακατανίκητη και μπορεί να ανατρέψει τέτοιες αρνητικές εξελίξεις. Αυτό που χρειάζεται είναι να διαχωρίσουμε τους φίλους από τους εχθρούς. Χρειάζονται λοιπόν αποφάσεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου, των υπόλοιπων σχολείων που θίγονται, οι οποίες θα αναγνωρίζουν ως εχθρούς τον Δήμο Καστοριάς, την Κυβέρνηση, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όχι ως συνομιλητές που μαζί θα βρούμε τη λύση. Αλλά διεκδικώντας ενάντια στις μεθοδεύσεις τους να γίνει αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη ο λαός της Καστοριάς σήμερα. Να παραμείνουν όλες τις σχολικές μονάδες ανοιχτές και να στελεχωθούν με μόνιμο, διορισμένο προσωπικό για όλα τα κενά που υπάρχουν.

6/6/2023

ΘΕΜΑ 4ο-Μεταβολές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς σχολικού έτους 2021-2022  (6-11-2020)

ΘΕΜΑ 2ο-Μεταβολές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς σχολικού έτους 2022-2023-1   (23-11-2021)

 

Back to top button