Καστοριά

Η ομάδα Platanus Kastoria προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς

Η ομάδα Platanus Kastoria καλεί το Δημοτικό συμβούλιο να μην υιοθετήσει την πρόταση της Δημοτικής αρχής για κοπή δύο δέντρων στο Δημοτικό Πάρκο στο Ντολτσό – κούνιες – καθώς:
Α. Το ένα εξ αυτών είναι ένα μικρό υγιέστατο πλατάνι, το οποίο έχει μεν κακοποιηθεί το τελευταίο διάστημα λόγω των εργασιών στον παραπάνω χώρο αλλά παρόλα αυτά παραμένει υγιές και δεν ενοχλεί την περίφραξη. Ίσως σε μια δεκαετία μεγαλώνοντας να ενοχλήσει αλλά αυτό μπορεί να λυθεί εύκολα απλά με το του δοθεί περισσότερος χώρος στην μια πλευρά με μια πολύ μικρή διόρθωση της περίφραξης. Επίσης τα πλατάνια προστατεύονται από το ΦΕΚ 2284/τΒ/27-4-2023 και για κάθε εργασία κοντά σε αυτά ή στις ρίζες τους απαιτείται άδεια από την Δασική υπηρεσία και απολύμανση των εργαλείων ή μηχανημάτων η οποία αποδεικνύεται με σχετικά τιμολόγια. Σε αντίθετη περίπτωση προκύπτει πρόστιμο 50 χιλιάδων ευρώ.
Β. Το 2ο δέντρο είναι ένα λευκάδι που έχει επίσης δεχτεί ‘άτσαλο’ κλάδεμα αλλά και στην περίπτωση αυτή η περίφραξη έχει ήδη ξηλωθεί όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι τις τελευταίες μέρες επομένως το νέο κομμάτι μπορεί δώσει χώρο στο λευκάδι να αναπτυχθεί χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα.

 

 

Back to top button