ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Οι Οργανώσεις Περίθαλψης Άγριων Ζώων συναντιούνται στην Καστοριά (πρόγραμμα)

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση λήξης του έργου “Δίκτυο Συνεργασίας των Οργανώσεων που Δραστηριοποιούνται στην Περίθαλψη Άγριων Ζώων στην Ελλάδα” που χρηματοδοτείται από τον Ε.Ο.Χ. μέσω των EEA Grants και συντονίζεται από την ΑΝΙΜΑ και τον ΑΡΧΕΛΩΝ. Σκοπός του έργου είναι η δικτύωση και αποτελεσματικότερη συνεργασία των κέντρων περίθαλψης άγριων ζώων της Ελλάδας.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 στην Καστοριά, στις εγκαταστάσεις της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, ώρα 11.00 – 14.30.
Πρόγραμμα
Α’ Μέρος (11.00 – 12.00)
Καλωσόρισμα και χαιρετισμοί
• Καλωσόρισμα από τον εκπρόσωπο της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, Νίκο Παναγιωτόπουλο
• Χαιρετισμοί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ Γιώργο Κασαπίδη, τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Γιάννη Κορεντσίδη και την εκπρόσωπο του Ιδρύματος Μποδοσάκη κ. Βεατρίκη Γιαννόγλου.
• Σύντομη ομιλία του πρ. Υφ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργου Αμυρά
Παρουσίαση του έργου
• Μαρία Γανωτή – ΑΝΙΜΑ
• Δάφνη Μαυρογιώργου – ΑΡΧΕΛΩΝ
Διάλειμμα για καφέ (12.00 – 12.15)
Β’ μέρος (12.15 – 13.15)
Η συμβολή της Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ στην περίθαλψη των άγριων ζώων. Αναστασία Κομνηνού, Καθηγήτρια στο Τμήμα Κτηνιατρικής, ΑΠΘ
Προβολή βίντεο: ‘Εμείς που σώζουμε τα άγρια ζώα’ (20’)
Συζήτηση- Τοποθετήσεις
Ελαφρύ γεύμα (13.15 – 13.45)
Γ’ Μέρος (13.45 – 14.45)
Παρουσίαση του Οδηγού Διαχείρισης Εθελοντών. Δημήτρης Φυτίλης – ΑΡΧΕΛΩΝ
Παρουσίαση και Υπογραφή του Κώδικα Δεοντολογίας. Μαρία Γανωτή – ΑΝΙΜΑ
———————————
Το έργο “Δημιουργία Δικτύου Συνεργασίας των Οργανώσεων που Δραστηριοποιούνται στην Περίθαλψη Άγριων Ζώων στην Ελλάδα” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, ΑΝΙΜΑ και εταίρο τον ΑΡΧΕΛΩΝ Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας.
Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.
Διαβάστε περισσότερα στο www.activecitizensfund.gr

 

 

Back to top button