Ελλάδα

Θάνατος 63χρονης στην Κω: Τραγικές οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ

Την ανάγκη να στελεχωθούν οι μονάδες του ΕΚΑΒ, όχι μόνο στα Δωδεκάνησα, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, Νίκος Παπαευσταθίου, με αφορμή το τραγικό περιστατικό της μεταφοράς της 63χρονης με καρότσα φορτηγού, που εξέπνευσε στον δρόμο προς το Νοσοκομείο της Κω, καθώς το μοναδικό στελεχωμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήταν σε άλλο περιστατικό.

Ο κ Παπαευσταθίου υποστήριξε, ότι ο ίδιος έχει υποβάλλει εισηγήσεις και αιτήματα για προσλήψεις στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας από τότε που ανέλαβε τη διοίκηση, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα..

Για τις μεταθέσεις, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον από δυο διασώστες να υπηρετήσουν στη Κω, σημείωσε πως “απαγορεύονται λόγω πανδημίας, γιατί θα αποδυναμωθούν άλλες μονάδες οι οποίες είναι υποστελεχωμένες, λόγω και της συνταξιοδότησης 510 εργαζομένων”.

“Όμως”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, “υπάρχει προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας να επιτραπούν μεταθέσεις για έκτακτους λόγους, αλλά δεν υπάρχει ακόμα απάντηση”.

Όσον αφορά στις αποσπάσεις, που γίνονται εποχιακά για κάλυψη των τεράστιων αναγκών, λόγω και τουρισμού ο κ Παπαευσταθίου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν, μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Γ. Καμπανής: Τριτοκοσμική η εικόνα της μεταφοράς της 63χρονης και δεν μας αξίζει

Την θλίψη και απογοήτευσή του για την “τριτοκοσμική”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, εικόνα της μεταφοράς της 63χρονης σε καρότσα φορτηγού, επειδή δεν υπήρχε πλήρωμα να στελεχώσει το 2ο ασθενοφόρο, καθώς το μοναδικό στελεχωμένο ασθενοφόρο ήταν σε άλλο περιστατικό εξέφρασε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο έπαρχος Κω-Νισύρου Γιάννης Καμπανής.

Χρέωσε στο Υπουργείο Υγείας την ευθύνη της στελέχωσης του ΕΚΑΒ υπογραμμίζοντας πως “δεν αξίζει στους νησιώτες, στα νησιά μας στην Ελλάδα αυτή η μεταχείριση”.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε να υπάρξει συνεργασία Περιφέρειας -Δήμου για εξεύρεση λύσης, αλλά και να υποβάλει στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Ν. Παπαευσταθίου πρόταση για υπογραφή σύμβασης με ιδιωτικά ασθενοφόρα, ακόμη και αξιοποίηση των διασωστών -στρατιωτών, μέχρι να γίνουν μόνιμες προσλήψεις.

Να σημειωθεί, ότι στο προαύλιο του ΚΥ στο  Πλατάνι της Κω παραμένουν ακινητοποιημένα και ανενεργά δύο ασθενοφόρα- προσφορά του ΔΟΜ και της Fraport, καθώς δεν υπάρχει το απαιτούμενο πλήρωμα για να κινηθούν, όταν ήδη η τουριστική περίοδος ξεκίνησε και οι μόνιμοι κάτοικοι μαζί με τους επισκέπτες ξεπερνούν τους 140.000.

ertnews.gr

Back to top button