ΚαστοριάΝεστόριο

Τέσσερις φωτογραφίες από την Καστοριά διακρίθηκαν στον “3ο Διαγωνισμο Natura 2000 Click στη φύση” (εικόνες)

Η ολοκλήρωση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φωτογραφίας “Click στη Φύση” 2023 με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Η συμμετοχή εκατοντάδων φωτογράφων με χιλιάδες φωτογραφίες επιβεβαιώνει την απήχηση και αποδοχή του διαγωνισμού. Μέσα από την τρίτη κατά σειρά επανάληψή του ο διαγωνισμός “Click στη Φύση” εδραιώνει το κύρος του και σημασιοδοτεί την αναγνώρισή του ως σημαντική πρωτοβουλία πανελλήνιας ακτινοβολίας, για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Και φέτος το WWF Eλλάς και οι εταίροι του διαγωνισμού συγχαίρουν τους συμμετέχοντες που με την υποβολή του εξαιρετικού φωτογραφικού υλικού τους σε τέσσερις κατηγορίες ( Άνθρωπος & φυσικό περιβάλλον – Πτηνά | Ζώα | Φυτά – Νερά & Θάλασσες – Φυσικό Τοπίο) συνέβαλαν ενεργά στην προβολή των 446 προστατευόμενων ελληνικών περιοχών Natura 2000 μέσα από τη δύναμη του φωτογραφικού φακού. Σημειώνουμε ότι το δίκτυο Natura 2000 προστατεύει στην Ελλάδα 299 απειλούμενα είδη ζώων και φυτών, 128 είδη πουλιών και 89 σημαντικούς οικότοπους.
Οι φωτογράφοι με τις εικόνες τους ανέδειξαν την περιβαλλοντική σημασία των περιοχών Natura, και την αξία της προστασίας του οικοσυστήματος καθώς και ζητήματα αειφορίας, κλιματικής αλλαγής, αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης κλπ. αποδεικνύοντας ότι η φωτογραφία είναι αποφασιστικός μοχλός προώθησης των οικολογικών αιτημάτων προς το κοινωνικό σύνολο.
Η φετινή τρίτη διοργάνωση του διαγωνισμού “Click στη Φύση” επισφραγίστηκε με 3.705 συμμετέχουσες φωτογραφίες στις τέσσερις διαγωνιστικές κατηγορίες που απεικόνισαν δημιουργικά τον φυσικό πλούτο της χώρας μας.

Η Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού, που φέτος είχε ως μέλη την κτηνίατρο και φωτογράφο φύσης Στέλλα Λιολιοπούλου, τον ωκεανογράφο, υποβρύχιο φωτογράφο και κινηματογραφιστή Δρ. Γιάννη Ίσσαρη, τον ταξιδιωτικό συντάκτη και φωτογράφο Ηρακλή Μήλα, τον Γιώργο Μελισσουργό, υπεύθυνο πολιτικής για τις προστατευόμενες περιοχές και τον χωρικό σχεδιασμό WWF Ελλάς, ως εκπρόσωπο του WWF Ελλάς και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Καλδή διευθυντή του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος, επέλεξε προς βράβευση 10 φωτογραφίες σε κάθε μία από τις τέσσερις κατηγορίες, εκ των οποίων τρεις σε κάθε κατηγορία αντιστοιχούν στο 1ο, 2ο και 3ο βραβείο (με τα ανάλογα έπαθλα) και οι υπόλοιπες επτά φωτογραφίες είναι οι έπαινοι.
Το WWF Ελλάς και το Περιοδικό Φωτογράφος, ως συνδιοργανωτές του διαγωνισμού, θα ήθελαν επίσης να ευχαριστήσουν το κατάστημα Photoagora.gr, για την συμβολή του στον διαγωνισμό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ειδικό βραβείο με χορηγό τον εκπαιδευτικό όμιλο ΑΚΤΟ απονεμήθηκε σε τρεις νέους (ηλικίας ως 25 ετών) συμμετέχοντες. Οι τρείς νέοι που έτυχαν της διάκρισης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο φωτογραφικού ενδιαφέροντος και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.
To Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το WWF Ελλάς, η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Περιφέρεια Αττικής, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και το Πράσινο Ταμείο, ως εταίροι του Έργου LIFE-IP 4 NATURA, εκφράζουν τα συγχαρητήρια και τις θερμές ευχαριστίες τους προς όλους τους συμμετέχοντες και όλες τις συμμετέχουσες του διαγωνισμού.

Κατηγορία “Άνθρωπος & φυσικό περιβάλλον”: 3ο Βραβείο Ζήσης Ζηκούληςhttps://www.photo.gr/wp-content/uploads/2023/05/3%CE%BF_Vraveio_GR1320003_%CE%96%CE%AE%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%96%CE%B7%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82-_DSC04714.jpg.jpg

Κατηγορία “Άνθρωπος & φυσικό περιβάλλον”: Τιμητικός έπαινος Δημήτριος Σμιξιώτηςhttps://www.photo.gr/wp-content/uploads/2023/05/GR1320001_%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%A3%CE%BC%CE%B9%CE%BE%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82_IMG_8994.jpg

Κατηγορία “Άνθρωπος & φυσικό περιβάλλον”: Τιμητικός έπαινος Ευάγγελος Καψιμάλης https://www.photo.gr/wp-content/uploads/2023/05/GR1320002_-%CE%95%CF%85%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CF%88%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%82-_DSC6076-FULL-RESOLUTION.jpg

Κατηγορία “Άνθρωπος & φυσικό περιβάλλον”: Τιμητικός έπαινος Ιωάννης Ιωαννίδης https://www.photo.gr/wp-content/uploads/2023/05/GR1320003_%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%99%CF%89%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82_DSC_0175-3-elements.jpg

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο photo.gr

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button