Άργος ΟρεστικόΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

H Κάλι Κυριακίδου-Τσιάγγου για Δήμαρχος Άργους Ορεστικού (βίντεο)

Αγαπητές και Αγαπητοί δημότες του Δήμου Άργους Ορεστικού, είμαι η Κάλι Κυριακίδου Τσιάγγου και σήμερα, μετά από την παρότρυνση ανθρώπων που εκτιμώ και την συμμετοχή εξαιρετικών υποψηφίων συμβούλων συνοδοιπόρων μου, κατά κύριο λόγο νέων στα κοινά, αλλά και καταξιωμένων στην κοινωνία μας, είμαι εδώ για να σας ανακοινώσω την απόφασή μου, να είμαι υποψήφια Δήμαρχος στον Δήμο Άργους Ορεστικού στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Έχουμε την θέληση και τις δυνατότητες να υπηρετήσουμε τον θεσμό του Δήμου όχι αφηρημένα, σαν μια θεωρητική έννοια, αλλά τους πολίτες του, τους συνανθρώπους μας.

Θεωρώ την πολιτική προσωπική υπόθεση του καθενός.

Για μένα πολιτική είναι οι άνθρωποι.

Άνθρωποι με αισθήματα, άνθρωποι για τους οποίους νοιάζομαι, τους οποίους νοιώθω και συμμερίζομαι.

Θέλω να είμαι δίπλα σε όλους και στον καθένα χωριστά.

Και αυτή είναι η κύρια  δέσμευση μου απέναντι σας.

Η επόμενη πενταετία είναι από τις πιο κρίσιμες στη νεότερη μας ιστορία.

Κρίσιμη για την ευρύτερη μας περιοχή που ήδη βιώνει μια άνευ προηγουμένου πτωτική πορεία σε όλα τα επίπεδα.

Η τοπική μας Κοινωνία δέχεται έντονες πιέσεις, η ανεργία βρίσκεται στα ύψη, και ίσως αυτό που μας πονάει περισσότερο είναι ότι καθημερινή είναι η μετανάστευση, νέων κυρίως ατόμων, προς άλλες περιοχές της χώρας και στο εξωτερικό.

Δημόσια έργα την επόμενη περίοδο θα γίνουν και θα ναι πολλά, άλλωστε πολλά είναι και τα χρηματοδοτικά προγράμματα που εξελίσσονται και τα γνωρίζω πολύ καλά καθώς έχω και προσωπικά συμβάλει στη διαμόρφωση τους.

Αυτό, όμως, δεν είναι που με απασχολεί περισσότερο, μιας και αυτή είναι η δουλειά μου ως πολιτικός μηχανικός, αλλά και ως οικονομολόγος.

Γνωρίζω τι χρειάζεται ο Δήμος μας τα χρόνια που έρχονται και πως θα τα υλοποιήσουμε…

Έχουμε όμως καιρό να αναφερθούμε σε αυτά.

Αυτό που είναι προτεραιότητα μου, είναι οι δουλειές για τους δημότες μας.

Η επιχειρηματικότητα και οι ιδιωτικές επενδύσεις, που καλώς η κακώς σήμερα, φέρνουν πλούτο και εργασία στους πολίτες μιας περιοχής, μιας περιοχής σαν την δική μας που έχει να δώσει πολλά στον αγροκτηνοτροφικό τομέα, στον τουρισμό και σε άλλους τομείς αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και όχι μόνο.

Η Εγνατία Οδος, ο Ε65, το Αεροδρόμιο, το μοναδικό Βιομηχανικό πάρκο που λειτουργεί στην Δυτική Μακεδονία, όλα έχουν αναφορά στον Δήμο μας και περιμένουν να αξιοποιηθούν.

Εκεί θα επικεντρωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, αξιοποιώντας προσωπικά και όλα τα εφόδια που απέκτησα τα τελευταία χρόνια από την ενασχόληση μου στην Περιφέρεια μας, ως Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Π.Σ.

Τις γνώσεις, τις εμπειρίες και κυρίως τις γνωριμίες μου με σημαντικούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες σε επίπεδο χώρας, αλλά και στο εξωτερικό.

Εδώ θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη μας Γιώργο Κασαπίδη για την ευκαιρία που μου έδωσε και την τιμή που μου έκανε, καθώς επίσης και τους συναδέλφους μου στο Π.Σ. και όλους με τους οποίους συνεργάστηκα και θα συνεχίσω να συνεργάζομαι εντός και εκτός της Περιφέρειας.

Ο Δήμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός, έχει ιστορία, αλλά και συνέχεια. Είμαι εδώ για να συνεχίσω ο,τι οραματίστηκαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν και ας αναφερθώ στους πιο σύγχρονους Δημάρχους, ο φώτης Μαυρατζάς, ο Χρυσόστομος Ανανιάδης, ο ευπατρίδης Μιχάλης Ζάχος, ο Σάκης Γιαγκόπουλος, ο Νίκος Τοτονίδης και ερχόμενη στο σήμερα ο Πάνος Κεπαπτσόγλου, του οποίου το έργο σέβομαι, αλλά ευελπιστώ να συνεχίσω με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

Και προς αυτή την κατεύθυνση με πίστη και αποφασιστικότητα θα βαδίσουμε με τους συνοδοιπόρους μου σε αυτό τον ωραίο αγώνα.

Προσβλέπω σε έναν αγώνα με πολιτικό πολιτισμό, υγιή αναμέτρηση χωρίς εξαναγκασμούς  και ανταλλάγματα.

Όλοι μαζί και με τους δημότες στο πλευρό μας,  θα τα καταφέρουμε να δώσουμε μια Νέα Προοπτική στον Δήμο του Άργους Ορεστικού.

Νάστε όλοι καλά με υγεία και αισιοδοξία!

 

 

 

 

Back to top button