ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Kαστοριά: «Casual σεξισμός-Μία βιωματική προσέγγιση»

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 στις 18:00 μμ. στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου  στην Καστοριά

Στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έμφυλη βία, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το Εργαστήριο Κοινωνικών και Μεταναστευτικών Σπουδών σας προσκαλούν, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 στις 18:00 μμ. στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά στην εκδήλωση με θέμα:
«Casual σεξισμός-Μία βιωματική προσέγγιση»
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το animation film «Shift».
Ένα έργο που προήλθε από τη συνεργασία των σπουδαστών/-στριών του Τμήματος Επικοινωνίας & Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς και ομάδας παραγωγής οπτικοαουστικού υλικού, με σκοπό τη δημιουργία animation video με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τον καθημερινό – casual σεξισμό.
Η φοιτητική ομάδα πήρε μέρος σε βιωματικό εργαστήριο μέσα από ένα βιωματικό ταξίδι διάρκειας ενός έτους, όπου προσέγγισε τα καθημερινά περιστατικά αναπαραγωγής έμφυλων στερεοτύπων, προκαταλήψεων  και διακρίσεων, κατά τη διάρκεια του οποίου η ατομική εμπειρία και οπτική εικονογραφήθηκε σε οπτικά σενάρια, που στη συνέχεια οδήγησαν στην παραγωγή ενός animation film και το project έχει τον τίτλο SHIFT.
Το Κέντρο Συμβουλευτικής του Δήμου Καστοριάς παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης και πληροφόρησης. Νέες Εργατικές Κατοικίες, 2467022122,

 

 

Back to top button