Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Γιγαντώνεται φέτος το Rally Greece Offroad!

Πρωτοφανής συμμετοχή, χιλιάδες επισκέπτες και καινοτομίες στη μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Άργος Ορεστικό

Με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στο κτίριο διοίκησης του αγώνα άνοιξε αυλαία το 10ο επετειακό Rally Greece Offroad με τους εμπλεκόμενους φορείς να υπογραμμίζουν την αρτιότητα, την ασφάλεια αλλά και τη συνεχή ανοδική πορεία που καταγράφει.

Μάλιστα, η φετινή διοργάνωση καταγράφει νέο ρεκόρ, με 84 συνολικά συμμετοχές από 14 χώρες και παρουσία μεγάλων ονομάτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού offroad. «Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ πως μία χαλαρή κουβέντα πριν από τρία χρόνια και μία απλή, αλλά αληθινή συναίνεση πως θα συνδράμουμε στο να διοργανωθεί ο αγώνας στο Άργος Ορεστικό, θα έπαιρνε αυτές τις διαστάσεις» τόνισε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου, υπογραμμίζοντας πως το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν είναι κάτι απλό. Είναι, όπως είπε, κάτι το οποίο προέκυψε μέσα από συστηματική και πολύχρονη δουλειά αλλά και μέσα από τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις σημαντικές αλλαγές που υιοθετούνται από φέτος, προκειμένου το Rally να μεταφερθεί κυριολεκτικά στην καρδιά της πόλης. Για τον λόγο αυτό, η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα, η λήξη του αγώνα της FIA, η απονομή επάθλων FIA αλλά και η απονομή επάθλων για το εθνικό και ιταλικό πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθούν στο ανακαινισμένο Νέο Πάρκο. «Θέλουμε η διοργάνωση να γίνει ένα με τους δημότες και με την πόλη και να ζήσουμε όλοι μαζί αυτό το μοναδικό γεγονός που φέρει πολλαπλά οφέλη για το Άργος Ορεστικό και συνολικά τη Δυτική Μακεδονία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεπαπτσόγλου.

Δεν παρέλειψε, για ακόμη μια φορά, να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες του Δήμου που εργάστηκαν και φέτος νυχθημερόν για να είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους περισσότερους από 2.500 επισκέπτες (αγωνιζόμενους, ομάδες, συνοδούς) και να τους αγκαλιάσουμε με τη ζεστή φιλοξενία μας, όπως άλλωστε κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια.

Άλλη μια καινοτομία που θα πρέπει να αναφερθεί, είναι οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά φέτος, σε δύο κεντρικά σημεία της πόλης, αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο τον θεσμό. Έτσι, σε συνεργασία με τα καταστήματα εστίασης, τόσο οι συμμετέχοντας στο Rally, όσο και οι δημότες, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δύο συναυλίες: την Πέμπτη 15 Ιουνίου τους Μob art (22:00) στα Μαχαιράδικα και το Σάββατο 17 Ιουνίου τις ΚΟΥΠΕΣ (22:00) στον πεζόδρομο.

Back to top button