ΑθλητικάΚαστοριά

ΓΠΟ Καστοριάς Οι γουναράδισσες γνωρίζουν και από μπάλα! – Αφιέρωμα του Novasports

Εδώ και λίγα χρόνια, υπάρχει άλλη μια αφορμή για να ακουστεί λίγο περισσότερο η όμορφη πόλη της Μακεδονίας. Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Καστοριάς! Η περίφημη γουνοποιία, η πανέμορφη λίμνη, τα… φασόλια και φυσικά η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατέκτησε Κύπελλο Ελλάδας είναι συνδεδεμένα με την Καστοριά .
Του Νίκου Τζουάννη
Εδώ και λίγα χρόνια, υπάρχει άλλη μια αφορμή για να ακουστεί λίγο περισσότερο η πόλη της Μακεδονίας. Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Καστοριάς! Μια ιστορία ρομαντική, η οποία ξυπνά μνήμες από το γλυκό ποδοσφαιρικό παρελθόν της χώρας μας. Έντεκα “κύκνοι” που έμαθαν να επιπλέουν και στα πιο άγρια νερά του ποδοσφαίρου γυναικών!

Ποιοι γουναράδες; Οι “κύκνοι”!

Το ρολόι του χρόνου γυρνάει επτά χρόνια πίσω, στο 2016, όταν ιδρύθηκε ο Αθλητικός Σύλλογος Αμπελοκήπων. Ο… πρόγονος του Γ.Π.Ο Καστοριάς. Ένα χρόνο αργότερα η ομάδα “μετακόμισε” στην Καστοριά και άλλαξε ονομασία σε ΓΠΟ Καστοριάς και από τότε μπήκαν μπροστά οι… μηχανές και άρχισε αυτή η όμορφη πορεία στο χώρο του ποδοσφαίρου γυναικών.

Ο ΓΠΟ Καστοριάς ανέβηκε… τρένο τις κατηγορίες και μέσα σε μια διετία βρέθηκε στην Α Κατηγορία, στην οποία συνεχίζει για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν.

Σημαντική ήταν η βοήθεια του Δήμου Άργους Ορεστικού στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της περιοχής, ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια του παρελθόντος, ενώ και ο Δήμος Καστοριάς βρίσκεται πλέον κοντά στους “κύκνους”.

Στη σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό, ο ΓΠΟ Καστοριάς μάλλον αδίκησε τον εαυτό του, καθώς βρέθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πλέι άουτ και πάλεψε για την παραμονή μέχρι το τέλος. Τελικά ο ΓΠΟ Καστοριάς ανανέωσε το ραντεβού του με την Α Κατηγορία και για τη νέα σεζόν και στοχεύει σε ένα βήμα παραπάνω.

Ο προπονητής

Ο 55χρονος Κύριλλος Καλλιμάνης ήταν ο προπονητής που ολοκλήρωσε τη σεζόν με τον ΓΠΟ Καστοριάς. Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Καβάλας και του Πανσερραϊκού, κατάφερε να πετύχει το στόχο παραμονής και αναμένεται να συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Το αστέρι

Η 25χρονη Νικόλ Τζιάρα είναι η πιο σημαντική ποδοσφαιρίστρια του ΓΠΟ Καστοριάς και η παίκτρια που έκανε τη διαφορά και την περσινή σεζόν. Η 25χρονη επιθετικός σημείωσε δέκα τέρματα με τη φανέλα των “κύκνων” και έβαλε την… υπογραφή της στην παραμονή του ΓΠΟ Καστοριάς στην Α Κατηγορία.

Το ταλέντο

Η 16χρονη τερματοφύλακας Χριστίνα Φόρλιακα θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη χώρα μας. Η ταλαντούχα κίπερ είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες και έχει σταθεί με ελπιδοφόρες εμφανίσεις στο υψηλότερο επίπεδο του ποδοσφαίρου γυναικών στη χώρα μας.

novasports.gr

Back to top button