ΑγροτικάΆργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Άργος Ορεστικό: Ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τις ζωοανθρωπονόσους (φωτογραφίες)

ζωοανθρωπονόσοι

Στην αίθουσα  εκδηλώσεων του παλιού Πνευματικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικό, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουνίου, η  ημερίδα με θέμα: «Ζωοανθρωπονόσοι στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Προσέγγιση ενιαίας υγείας».

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Καλλιόπη Τσιάγγου-Κυριακίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών  Θωμάς Μάνος, ο Διευθυντής Κτηνιατρικής Π.Ε. Χρήστος Αναστασάκης, κτηνοτρόφοι της περιοχής, κτηνίατροι και συναφείς επαγγελματίες του χώρου.

Η σημασία της πρόληψης όσον αφορά την διασπορά των πιο συχνών ανθρωπονόσων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ήταν το αντικείμενο της συζήτησης, έτσι ώστε να αναγνωριστούν τα σημεία κινδύνου και να εφαρμοστούν τα κατάλληλα μέτρα με απώτερο σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ενδιαφέρουσες και κατατοπιστικές ήταν οι εισηγήσεις που έγιναν εκ μέρους του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, τόσο από την Διευθύντρια Ερευνών κα. Σμαράγδα Σωτηράκη, όσο και από την Κτηνίατρο, Δρ. Μπριγκίτα Αλεξάνδρα Βερνάρδου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα νοσήματα που προσβάλλουν τα ζώα, όπως είναι εχινοκοκκίαση, οι μαστίτιδες, στα μεταδιδόμενα νοσήματα κ.α., και εξηγήθηκε πως αυτές οι ασθένειες επηρεάζουν την υγεία των ζώων, την ποιότητα των προϊόντων που παράγονται, το εισόδημα των κτηνοτρόφων, αλλά και την υγεία του ανθρώπου.

Αντίστοιχες ημερίδες πραγματοποιούνται σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

ζωοανθρωπονόσοι ζωοανθρωπονόσοι ζωοανθρωπονόσοι ζωοανθρωπονόσοι ζωοανθρωπονόσοι ζωοανθρωπονόσοι ζωοανθρωπονόσοι ζωοανθρωπονόσοι

 

 

Back to top button