ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

Στο Νεστόριο η “32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση” της ΚΝΕ & Παιδική κατασκήνωση

Με τον λαό μπροστά και το ΚΚΕ ψηλά γράφεται η Ιστορία! Τιμάμε την Ιστορία μας, υπερασπιζόμαστε τον φυσικό πλούτο της χώρας

Στις 13 – 16 Ιουλίου στο Νεστόριο, στον Γράμμο

Με σύνθημα «Με τον λαό μπροστά και το ΚΚΕ ψηλά γράφεται η Ιστορία! Τιμάμε την Ιστορία μας, υπερασπιζόμαστε τον φυσικό πλούτο της χώρας», η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ επιστρέφει στην ηρωική περιοχή του Γράμμου, περίπου μια δεκαετία μετά την τελευταία φορά, τον Ιούλιο του 2012.

Από τις 13 έως τις 16 Ιούλη η 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ ταξιδεύει στο Νεστόριο, 25 χιλιόμετρα δυτικά της Καστοριάς, για να στηθεί δίπλα στον Αλιάκμονα, σε μια τοποθεσία μεγάλης φυσικής ομορφιάς.

Μια περιοχή, ταυτόχρονα, μεγάλης ιστορικής σημασίας, καθώς στο μέρος αυτό, που μαγεύει με την ομορφιά του, γράφτηκαν ορισμένες από τις κορυφαίες και πιο συγκλονιστικές σελίδες της εποποιίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και του ΚΚΕ.

Η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ επιδιώκεται να συνδεθεί με την προσπάθεια του Κόμματος για τη μελέτη και ανάδειξη της Ιστορίας του επαναστατικού κινήματος της χώρας μας, την προσπάθεια οι νέες γενιές κομμουνιστών, συνολικά η νεολαία, να έρθουν σε επαφή με την πορεία της ταξικής πάλης στην Ελλάδα. Η φετινή Κατασκήνωση της ΚΝΕ θα συνδυαστεί με τη διαμόρφωση και ανάδειξη του Νοσοκομείου του ΔΣΕ στον Γράμμο, με την αποκάλυψη μόνιμης έκθεσης για τη λειτουργία του.

Η 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο της μάχης για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιούνη. Η ίδια η πραγματοποίησή της λίγες μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές στέλνει μαχητικό μήνυμα, αποτελεί την καλύτερη αφορμή για τη σύσφιξη των δεσμών με τους νέους και τις νέες με τους οποίους τα μέλη της ΚΝΕ παλεύουν, δρουν, κινητοποιούνται μαζί όλο το προηγούμενο διάστημα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Κατασκήνωσης αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Παιδική κατασκήνωση

Τη δική τους ξεχωριστή θέση θα έχουν, για άλλη μια χρονιά, στην Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου», αφού για 11η χρονιά θα λειτουργήσει παιδική κατασκήνωση για παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου, στις 12 – 16 Ιούλη. Μια κατασκήνωση που φιλοδοξεί και φέτος, όπως κάθε χρόνο, να κερδίσει τις εντυπώσεις με την ξεχωριστή της ταυτότητα μέσα από παιχνίδια, συζητήσεις, πολύμορφες δραστηριότητες, το κλίμα, την ομαδικότητα και τη συντροφικότητα που πλουτίζουν τη σκέψη και το συναίσθημα των παιδιών που συμμετέχουν. Η ανυπομονησία των παιδιών που έχουν συμμετάσχει φουντώνει, όπως και τα ερωτήματα των μικρότερων για το αν επιτέλους μεγάλωσαν αρκετά για να έρθουν κι αυτά.

Για 5 μέρες τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αθλητικά παιχνίδια και φροντισμένες για την ηλικία τους δραστηριότητες, να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις και να παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση και συναυλίες. Το πρόγραμμα θα δημοσιευτεί αναλυτικά τις επόμενες μέρες.

Back to top button