Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Συνάντηση Ελληνικής και Αλβανικής Αστυνομίας στην Κορυτσά (φωτογραφίες)

Συνάντηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, με ομόλογους υπηρεσιακούς παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας στην Κορυτσά

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος κ. Σπυρίδων ΔΙΟΓΚΑΡΗΣ, στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών Ελλάδας – Αλβανίας, πραγματοποίησε χθες (15-06-2023) στην Κορυτσά, συνάντηση με τους κυρίους Gjovalin LOKA, Fatmir HOXHA, Pjeter LASKA και Klodian KONDI ομόλογους υπηρεσιακούς παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας στην Κορυτσά.

Στη συνάντηση, τον κ. Γενικό συνόδευαν, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος ΕΞΑΡΧΟΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Παναγιώτης ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ και ο Τμηματάρχης του Τμήματος Ασφαλείας και Αλλοδαπών της ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, Αστυνόμος Β΄ Γεώργιος ΝΤΑΝΗΣ.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών και η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, όπως:

  • η εισαγωγή στην Ελλάδα ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών,
  • η παράνομη εισαγωγή και διακίνηση όπλων, καθώς και
  • η προστασία του περιβάλλοντος από την παράνομη υλοτομία, παράνομη αλιεία και παράνομη συλλογή βοτάνων και αρωματικών φυτών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των Αστυνομιών των δύο χωρών, η οποία αποτελεί τη βάση για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων που προκύπτουν κατά την εκτέλεση των αστυνομικών καθηκόντων.

Back to top button