ΑθλητικάΚαστοριάΚόσμος

Αγνή και Βάσια στη γερμανική Μπουντεσλίγκα (δηλώσεις)

Στη γερμανική Μπουντεσλίγκα θα συνεχίσουν την καριέρα τους οι Καστοριανές αθλήτριες της Εθνικής μας ομάδας Αγνή Ζυγούρα και Βάσια Γκάτζιου, καθώς, εντάχθηκαν στην Σπορτ Ουνιόν Νεκάρσουλμ.

Η συμφωνία τους αφορά διετές διάστημα, ωστόσο, από το συμβόλαιο της Ζυγούρα προκύπτει ότι η αθλήτρια έχει τη δυνατότητα να επιλέξει η ίδια αν μετά τον πρώτο χρόνο επιθυμεί να μείνει στην ομάδα ή όχι. Η Νεκάρσουλμ διαφοροποίησε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν και παρουσιάζεται ιδιαίτερα φιλόδοξη.

Ζυγούρα και Γκάτζιου, αυτές τις ημέρες είναι στην Καστοριά και κάνουν ατομικές προπονήσεις. Η μεταγραφή της Ζυγούρα επισπεύσθηκε μετά τη ρήξη χιαστού της αθλήτριας της Εθνικής Τσεχίας, Βερόνικα Αντρίσκοβα που
χτύπησε πριν ακόμα προλάβει να φορέσει τη φανέλα της Νεκάρσουλμ στην οποία υπέγραψε.

4Ο προπονητής της Νεκάρσουλμ Τόμας Ζάϊτζ, σχολίασε ότι ” τόσο η Αγνή Ζυγούρα όσο και η Βασιλική Γκάτζιου τον έχουν πείσει απόλυτα, πάνω από όλα και οι δύο ενδιαφέρονται πραγματικά για εμάς ως σύλλογος και ανυπομονούν για τη νέα σεζόν στο Νεκάρσουλμ.

Η Αγνή δήλωσε: ”Είμαι πολύ χαρούμενη που έγινα μέλος της οικογένειας της Σπορτ Ουνιόν και περιμένω ότι με σκληρή δουλειά θα ενωθούμε γρήγορα ως ομάδα, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό από την ερχόμενη σεζόν”.

”Τράβηξε την προσοχή μας η Βασιλική με τις καλές εμφανίσεις της στην Ισπανία και ήταν από τις πρώτες σκόρερς εκεί, γρήγορη, καλά καταρτισμένη τεχνικά και με σπουδαία νοοτροπία, όπως και η Ζυγούρα, αθλήτρια με μαχητικότητα, πνεύμα και φωτιά μέσα της ενώ είναι σπουδαίο ότι γνωρίζονται πολύ καλά με την Αγνή και μπορούν να αντιμετωπίσουν την περιπέτεια στη Γερμανία μαζί ως ελληνικό δίδυμο ” τόνισε ο Ζάϊτζ.

Η τοποθέτηση της Βάσιας: ”Είμαι πολύ χαρούμενη για την απόφαση να παίξω με τη Νεκάρσουλμ στη γερμανική Μπουντεσλίγκα από την επόμενη σεζόν. Είναι ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου, μια καινούρια πρόκληση για μένα και ανυπομονώ να ξεκινήσει η προετοιμασία για τη νέα σεζόν. Νομίζω ότι ως ομάδα με πειθαρχία και διάθεση για δουλειά μπορούμε να δείξουμε διαφορετικό αποτέλεσμα την επόμενη χρονιά και να προσπαθούμε πάντα για βελτίωση”.

Θυμίζουμε ότι οι 2 αθλήτριες ήταν μαζί στην Καστοριά, τον ΠΑΟΚ και την Ροκάσα Γκραν Κανάρια στην Ισπανία ενώ η Αγνή έχει παίξει και στην αυστριακή Ντόρμπριν.
greekhandball.com

Back to top button