ΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Τελετή αδελφοποίησης του Δισπηλιού και της Υπάτης Φθιώτιδας (σειρά φωτογραφιών)

Τελετή αδελφοποίησης της Δημοτικής Κοινότητας Υπάτης του Δήμου Λαμιέων και της Δημοτικής Κοινότητας Δισπηλιού του Δήμου Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε στην Υπάτη, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023, παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστορίας κ.κ. Καλλινίκου και Φθιώτιδος κ. Συμεών, καθώς και των Δημάρχων Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη και Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου.
Προηγήθηκε επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα του Ολοκαυτώματος της Υπάτης από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 17 Ιουνίου 1944 στο Μνημείο Ηρώων κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους.
Ακολούθως οι Άγιοι Αρχιερείς με τις συνοδείες τους, καθώς και ο κ. Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, ο Πρόεδρος του Δισπηλιού κ. Νικόλαος Ιασωνίδης και όλη η συνοδεία εκ Καστορίας, πραγματοποίησαν προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγάθωνος, όπου προσεκύνησαν το άφθαρτο σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου και  έγιναν δεκτοί με περισσή αγάπη από τον Άγιο Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. π. Γερμανό Γιαντσίδη και την περί αυτόν Ιερά Αδελφότητα.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

Back to top button