Καστοριά

Καταγγελία: Ακύρωση κατασκήνωσης του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς στη Λιθουανία λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από την Περιφέρεια

Σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. 3519/11-05-2023 έγγραφο της Περιφερειακής Δ/νσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας με Θέμα “Πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος μαθητών Β΄και Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού σχολείου Καστοριάς για συμμετοχή στην κατασκήνωση Values Education Camp “we care: 2023 δόθηκε η δυνατότητα σε 6 μαθητές της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Μακεδονίας να συμμετέχουν σε κατασκήνωση στη Λιθουανία με τα έξοδα καλυμμένα από την Αμερικανική Πρεσβεία στη Λιθουανία.
Η περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει απευθύνει αίτημα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς των μόλις 6 μαθητών και των 2 συνοδών τους από την Κοζάνη στη Βιλνιους, κάτι το οποίο σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση που είχαμε ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ! με αποτέλεσμα την ματαίωση της συμμετοχής των επιτυχόντων μαθητών από την συγκεκριμένη δραστηριότητα.
Νιώθω βαθιά την ανάγκη να καταγγείλω το συγκεκριμένο γεγονός ως πολίτης μιας χώρας η οποία για ακόμη μία φορά στερείται χρηματοδότησης για την παιδεία, αλλά ταυτόχρονα παρέχει πλούσια χρηματοδότηση για άλλες “πολιτιστικές” και όχι μόνο εκδηλώσεις!
Α.Θ.
Τα στοιχεία είναι στη διάθεση του ΦΟΥΙΤ
Σημείωση του ΦΟΥΙΤ:
Για το ίδιο πρόγραμμα το 2019 η Περιφέρεια κάλυψε τα έξοδα για τη συμμετοχή σχολείου της ΠΕ Κοζάνης. Τα επόμενα χρόνια λόγω πανδημίας δε επαναλήφθηκε το πρόγραμμα, μέχρι φέτος…

Καστοριά: Μια μαμά γράφει…

 

 

 

Back to top button