Κόσμος

Τεχνητή Νοημοσύνη: Έρχεται το πρώτο AI μπαλέτο παγκοσμίως στην Όπερα της Λειψίας (βίντεο)

Έως τις 8 Ιουλίου, το Leipziger Ballett παρουσιάζει στην Oper Leipzig το FUSION, μια πολυμεσική παραγωγή κλασικού χορού που μεταθέτει τα όρια μεταξύ τέχνης και τεχνολογίας.

Δημιούργημα του καλλιτέχνη και ειδικού τεχνολογίας Harry Yeff – γνωστού επίσης και ως Reeps100 – αυτή η περφόρμανς έχει στόχο να παρουσιάσει το πρώτο AI μπαλέτο στον κόσμο. Ο Yeff χρησιμοποίησε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, όπως τα DALL·E 2 και Midjourney για να δημιουργήσει μια σειρά φανταστικών χορευτών βασισμένων στα πορτρέτα των 35 διεθνών χορευτών που συμμετέχουν στην παραγωγή.

Επιπροσθέτως, η AI χρησίμευσε στην έμπνευση των σκηνικών, κοστουμιών και χορογραφίας. Η αφήγηση του FUSION εμβαθύνει στην πολύπλοκη αλληλεπίδραση ανθρώπου, τεχνητής νοημοσύνης και φύσης. Με οδηγό τη χορογραφία του Mario Schroder και τα σκηνικά του Paul Zoller, το μπαλέτο εξερευνά το υπνωτιστικό μείγμα φωτός, νερού και σκιών.

Ο Harry Yeff χρησιμοποιεί τη δική του φωνή, η οποία λειτουργεί ως καταλύτης για εξερεύνηση, συνοδευόμενη από συνθετικές φωνές που συμβάλλουν στο απόκοσμο μουσικό τοπίο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη R E E P S 1 0 0 (@reepsone)

ΑΠΕ

Back to top button