ΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Θεσσαλονίκη: Στην παρουσίαση του βιβλίου του Στάθη Μασκαλίδη “Σαν φυσάει ο Βαρδάρης”, Κορεντσίδης και Ζέρβας (φωτογραφίες)

Δεν σας κρύβω πως την ονειρευόμουν αυτή τη μέρα από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το βιβλίο. Ήθελα όσο τίποτα άλλο να κάνω μια παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου γεννήθηκε η ιδέα για να γράψω το ΄΄Σαν φυσάει ο Βαρδάρης΄΄ και εκεί όπου διαδραματίζονται τα γεγονότα της ιστορίας. Ήταν, πραγματικά, μια υπέροχη μέρα η χθεσινή.
Βρέθηκα κοντά σε ανθρώπους που με τίμησαν με τη συμμετοχή τους στην παρουσίαση (καταπληκτικοί οι ομιλητές Λένα και Χρήστος, ο συντονιστής Γιάννης και η Μαρία που διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου) και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να κάνουν γνωστό το βιβλίο σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
Ήρθα σε επαφή με φίλους-αναγνώστες που με κάνανε να αισθανθώ πολύ όμορφα με τα λόγια τους, εννοείται και με την παρουσία τους που είναι πολύ σημαντική για μένα, αλλά και με αγαπημένα πρόσωπα δικά μου από το παρελθόν αλλά και από το σήμερα (βούλα είσαι απίστευτη!). Πρόσωπα που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Θ
έλω να αναφερθώ σε τρεις ανθρώπους ειδικά γιατί με τίμησαν ιδιαίτερα. Στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, γιατί η πλοκή του βιβλίου εκτυλίσσεται σχεδόν εξ΄ ολοκλήρου στην όμορφη νύμφη του Θερμαϊκού και με χαροποίησε πάρα πολύ η παρουσία του στην εκδήλωση, στον δήμαρχο Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη, που ήρθε από την πόλη μας αποκλειστικά για την παρουσίαση του βιβλίου και την τρομερή συνάδερφό μου, την Αλεξία Μαργαρίτη, που έδωσε και την ψυχή της για να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία η χθεσινή εκδήλωση. Φρόντισε τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια και στο τέλος μου έκανε και μια μεγάλη-υπέροχη έκπληξη με την τούρτα για τα γενέθλιά μου, τούρτα με την εικόνα του βιβλίου μου.
Σας ευχαριστώ όλους!

 

 

Back to top button