ΓρεβενάΚαστοριά

Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση: Γρεβενά και Καστοριά επιδοτούνται με συντελεστή 90% των προβλεπόμενων ποσοστών επιδότησης

380 εκ. € από το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ειδικά για τους παντός είδους επιχειρηματίες

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22-06-2023 από τον Αντιπεριφερειάρχη Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Γρηγόρη Τσιούμαρη στα μέλη του ΕΒΕ Γρεβενών στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Γρεβενών.

Σε μια προσπάθεια ενημέρωσης για την τρέχουσα κατάσταση του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης σχετικά με τους άξονες ένταξης αναπτυξιακών προτάσεων αλλά και τα σχετικά μέτρα που «ξεκλειδώνουν» το ένα μετά το άλλο και αφορούν Δημόσιους φορείς, Επιμελητήρια και ιδιώτες, υπήρξε μία πρώτη ενημέρωση για τα μέχρι  σήμερα τεκταινόμενα και κυρίως για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στην συνέχεια σύμφωνα με πρόγραμμα της μετά λιγνίτη εποχής ώστε να υπάρξει ετοιμότητα προτάσεων και μελετών για την ένταξη και απορρόφηση της χρηματοδότησης η οποία για πρώτη φορά στην περιοχή μας είναι της τάξεως του:

  • 50% για τις μεγάλες επιχειρήσεις
  • 60% για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • 70% για τις μικρές επιχειρήσεις

όπου Γρεβενά και Καστοριά επιδοτούνται με συντελεστή 90% των προβλεπόμενων ποσοστών επιδότησης.

Ο κ. Τσιούμαρης αναφέρθηκε και στα 13 καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου όπου προβλέπεται και η μεταφορά 380 εκ. € από το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ειδικά για τους παντός είδους επιχειρηματίες καθώς επίσης και στην πολύτιμη πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη να δημιουργήσει τα επιχειρηματικά πάρκα που θα φιλοξενήσουν τις νέες επενδύσεις.

Την συνάντηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γρεβενών Νίκος Ράμμος που τόνισε την ευκαιρία ανάπτυξης της περιοχής από το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και ζήτησε την διοργάνωση ημερίδας με αναλυτικότερη περιγραφή των δράσεων, των χρονοδιαγραμμάτων και του τρόπου προώθησης των προτάσεων προς ένταξη.

Ακολούθησε μια γόνιμη συζήτηση με διευκρινιστικές ερωταπαντήσεις όπου συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών Σάκης Φωλίνας και ο Ανατιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Λάμπρος Χατζηζήσης με αρκετά ενεργό ρόλο συμμετοχής στο Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Τέλος ανακοινώθηκε πώς η Αντιπεριφέρεια θα ενημερώσει και εγγράφως τα μέλη του Επιμελητηρίου με αναλυτική καταγραφή των δυνατοτήτων ένταξης αναπτυξιακών προτάσεων, ενώ για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στο τηλέφωνο  24633-52473 και στο e-mail: [email protected]

Back to top button