Κόσμος

Σκληρή απάντηση Πριγκόζιν στον Πούτιν: «Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο»

Ο επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε σήμερα ότι αυτός και οι άνδρες του δεν θα παραδοθούν κατόπιν εντολής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μετά το διάγγελμα του Πούτιν όπου κατηγόρησε την μισθοφορική οργάνωση για έσχατη προδοσία και προειδοποίησε για ότι θα τιμωρηθεί όποιος συμμετέχει σε αυτήν, ο Πριγκόζιν έδωσε τη δική του σκληρή απάντηση.

Με ανάρτησή του στο Telegram αναφέρει πως ο Πούτιν έκανε λάθος επιλογή, και πως “σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο”. “Δεν θέλουμε η χώρα να συνεχίσει να ζει μέσα στη διαφθορά, την απάτη και τη γραφειοκρατία” είπε.

Δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος έκανε “μεγάλο λάθος” όταν αποκάλεσε τους μαχητές της Wagner “προδότες”.

“Σχετικά με την προδοσία της πατρίδας: ο πρόεδρος κάνει βαθύτατο λάθος. Είμαστε πατριώτες”, δήλωσε ο Πριγκόζιν, ο οποίος ξεκίνησε ανταρσία κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε ηχητικό μήνυμα στο Telegram. “Κανείς δεν σκοπεύει να παραδοθεί στο αίτημα του προέδρου, της FSB (υπηρεσία ασφαλείας) ή οποιουδήποτε άλλου”.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε απορρίψει τις κατηγορίες του προέδρου Πούτιν ότι πρόκειται για πραξικόπημα. “Δεν πρόκειται για στρατιωτικό πραξικόπημα, αλλά για πορεία δικαιοσύνης”, δήλωσε ο Πριγκόζιν.

“Όταν μας είπαν ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με την Ουκρανία, πήγαμε και πολεμήσαμε. Αλλά αποδείχθηκε ότι τα πυρομαχικά, τα όπλα, όλα τα χρήματα που διατέθηκαν, τα κλέβουν και οι γραφειοκράτες κάθονται [άπραγοι], και τα φυλάνε για τον εαυτό τους, μόνο για την περίσταση – όπως συνέβη σήμερα- που κάποιος βαδίζει προς τη Μόσχα”, δήλωσε.

ertnews.gr

Back to top button