Ελλάδα

«Σπαρτιάτες»: Ποιο είναι το κόμμα που φιλοδοξεί να κάνει την έκπληξη

Έγιναν ευρύτερα γνωστοί λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές και στοχεύουν να εισβάλλουν δυναμικά στην πολιτική ζωή. Είναι οι Σπαρτιάτες του μηχανικού της πολεμικής αεροπορίας Βασίλη Στίγκα, ο οποίος έχει τη στήριξη του προφυλακισμένου χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη. Και είναι αρκετά πιθανό καθώς το κοινό exit poll δίνουν στο συγκεκριμένο κόμμα ποσοστό 4% – 6%.

Οι Σπαρτιάτες που έχουν ως πρωταρχικό στόχο να υπερβούν το όριο του 3% στις σημερινές (25.06.2023) εκλογές δεν είναι «καινούργιοι». Ιδρύθηκαν το 2017 από τον Βασίλη Στίγκα, τον 59χρονο πρώην στέλεχος της αεροπορίας στρατού ως μηχανικού ελικοπτέρων. Μάλιστα, σύμφωνα με το κοινό exit poll, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 7:01 το απόγευμα, συγκεντρώνουν ποσοστό από 4% έως 6%, κάτι που αν επιβεβαιωθεί και επίσημα, βάζει το κόμμα στη νέα Βουλή.

Στον καταστατικό τους χάρτη οι Σπαρτιάτες προσδιορίζονται ιδεολογικά ως «ελληνικό εθνικιστικό πολιτικό κόμμα».

Είμαστε οι Ελληνίδες και Έλληνες «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» στην ψυχή και στο σώμα! Αυτοί που θέλουμε και διεκδικούμε να φανούμε αντάξιοι των 300 του Λεωνίδα φυλάγοντας ξανά «Θερμοπύλες», λένε και στοχεύουν «Να φυλάξουμε το «όμαιμον, το ομόγλωσσον, το ομόθρησκον, το ομότροπον» (Ηρόδοτος).

Τους Σπαρτιάτες στηρίζει ρητά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο προφυλακισμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έχει ανοιχτά εκφράσει τη στήριξή του, προτρέποντας τους οπαδούς του να ψηφίσουν το κόμμα. Στην Καλαμάτα, μάλιστα, έκανε την εμφάνισή της αφίσα του κόμματος των Σπαρτιατών στο εκλογικό τους περίπτερο, η οποία απεικονίζει τον ίδιο τον Ηλία Κασιδιάρη, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

H συνεχεια στο Newsit.gr

 

Back to top button