ΓούναΚαστοριάΠρόσωπαΦλώρινα

Το ΚΚΕ Καστοριάς για την απώλεια του Λεωνίδα Ζέγα (βιογραφικό)

Με θλίψη αποχαιρετούμε τον σύντροφο Λεωνίδα Ζέγα που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 25 Ιούνη σε ηλικία 69 ετών ύστερα από παλικαρίσια μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο σύντροφος Λεωνίδας Ζέγας γεννήθηκε το 1953 στο Νυμφαίο Φλώρινας, παιδί λαϊκής οικογένειας με αριστερές καταβολές. Πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στη Γερμανία, καθώς οι γονείς του υπήρξαν οικονομικοί μετανάστες. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1977 σε ηλικία 24 ετών και εγκαταστάθηκε στην Κολοκυνθού Καστοριάς. Εργάστηκε ως γουνεργάτης μέχρι τη συνταξιοδότηση του. Είχε συμβολή στην ανάπτυξη των ταξικών αγώνων στην Καστοριά μέσα από το Σωματείο Γουνεργατών Καστοριάς.

Εντάχθηκε στο ΚΚΕ το 1978, όπου υπήρξε δραστήριο μέλος του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ανταποκρίθηκε σε όλα τα καθήκοντα που του ανέθεσε το ΚΚΕ. Υπήρξε για χρόνια μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Καστοριάς του Κόμματος, υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς και Δημοτικός Σύμβουλος Καστοριάς με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης τηνπερίοδο 2010-2014,υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς το 2014, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕτο 2012, το 2015.

Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του καταυλισμού των Ρομά στην Κολοκυνθού.

Μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του ο σύντροφος Λεωνίδας αντιμετώπιζε μαχητικά τα προβλήματα υγείας που είχε, με έγνοια και αγωνία για την πορεία και την εκλογική άνοδο του Κόμματος μας.

Η συνέπειά του, η σεμνότητα του, η πραότητα του, το ήθος του και η αφοσίωση στα ιδανικά για μια δίκαιη κοινωνία θα μείνουν ανεξίτηλα στις σκέψεις και τις καρδιές μας.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια και την συμπαράσταση του στη σύζυγο του και συντρόφισσα Ζέγα Γεωργία, στα παιδιά του, Βασίλη και Γιάννη, στα εγγόνια του και σε όλους τους οικείους του.

Η κηδεία θα γίνει την Τρίτη 27 Ιουνίου 11:00πμ στον Αγ. Νικόλαο στην Κολοκυνθού.

26/6/2023

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΒΟΪΟΥ

 

Back to top button