Ελλάδα

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Ορφανός – “Απαιτείται αλλαγή στο τιμόνι της πόλης”

Έτοιμος να διεκδικήσει ξανά τον Δήμο της Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου εμφανίστηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» Γιώργος Ορφανός, ο οποίος ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για δήμαρχος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Με σύνθημα «Το είπαμε, θα το κάνουμε», ο κ. Ορφανός δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι απαιτείται αλλαγή στο τιμόνι της Θεσσαλονίκης και η παράταξη του είναι έτοιμη να δώσει απαντήσεις που «θα μετατρέπουν το όνειρο σε πραγματικότητα για μια καλύτερη, καθαρότερη, λειτουργικότερη, πιο ανθρώπινη και με περισσότερο πράσινο πόλη, που θα έχει ως βασικό στόχο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, την προώθηση παραγωγικών διαδικασιών, την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου της, την συνεργασία με όλους τους δήμους της ευρύτερης περιοχής».

Όπως δήλωσε ο κ. Ορφανός, οι στόχοι που τίθενται είναι απλοί και συγχρόνως φιλόδοξοι. «Θέλουμε να μετατρέψουμε τη Θεσσαλονίκη σε μία πόλη φιλόξενη για τους κατοίκους της, αλλά και για τους επισκέπτες της, προσαρμοσμένη στη σύγχρονη ηλεκτρονική εποχή και διατηρώντας τις γωνιές που σηματοδοτούν την ιστορία της», επισήμανε.

«Απέτυχε η διοίκηση Ζέρβα»

Αναφερόμενος στην διοίκηση Ζέρβα, τόνισε ότι απέτυχε στη διακυβέρνηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ έχοντας γεννηθεί και συνδέσει την πορεία της ζωής του με τη Θεσσαλονίκη, προσπαθεί εδώ και πολύ καιρό να διακρίνει τα σημεία αλλαγής και προόδου και συγχρόνως το τι συμβαίνει. «Η πόλη μας δεν αξιοποιεί τη θέση και τις δυνατότητές της. Δε θα μιλήσω για το παρελθόν, απλώς θα σταθώ στην τελευταία τετραετία 2019-2023, που διετέλεσα δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής παράταξης. Από την αρχή της παραπάνω τετραετίας περιμένω το σχέδιο ανασυγκρότησης της πόλης, τις πιθανές θετικές μεταβολές, που θα επέφερε η νέα διοίκηση του Δήμου στον τρόπο ζωής των πολιτών, τα απλά πράγματα που θα διόρθωνε, τις ρηξικέλευθες προτάσεις που θα υιοθετούσε, το όνειρο που θα έκανε πραγματικότητα. Η διοίκηση Ζέρβα απέτυχε στη διακυβέρνηση του Δήμου Θεσσαλονίκης κι είναι φανερό ότι απαιτείται αλλαγή στο τιμόνι της πόλης», ανέφερε με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι θα είναι στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Το επόμενο διάστημα ο κ. Ορφανός θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τους πολίτες ενώ σταδιακά θα ανακοινώνει τα ονόματα της παράταξης του, στην οποία θα περιλαμβάνονται και νέα πρόσωπα. «Θέλουμε συμμαχία με τους Θεσσαλονικείς και τείνουμε το χέρι φιλία και συνεργασίας στους εργαζομένους τους Δήμου, πιστεύοντας ότι είναι κρίσιμο εργαλείο για την επιτυχία των στόχων μας. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και θέτουμε την παρουσία μας στην υπηρεσία του λαού και των πολιτών. Θα διεκδικήσουμε την ψήφο τους στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου απαντώντας αρνητικά στο φαίνεσθαι και τις φιοριτούρες και απολύτως θετικά στο πράττειν και το αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των εκλογών και την νέα υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, είπε ότι ξεκαθάρισε το σκηνικό για τις αυτοδιοικητικές εκλογές μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά δεν θα επιδιώξει συνάντηση μαζί του πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αναμένει ωστόσο τις σκέψεις και τις κινήσεις των κομμάτων για τις εκλογές των δήμων. «Η κα Κεραμέως μπορεί να δώσει μια διαφορετική ώθηση σε θέματα που δεν υλοποιήθηκαν την προηγούμενη τετραετία σε επίπεδο αυτοδίοικησης», είπε καταλήγοντας.

thesstoday.gr

Back to top button