Ελλάδα

Λογαριασμοί ρεύματος: Πόσο θα αυξηθούν μετά το τέλος των επιδοτήσεων – Παραδείγματα

Το τέλος των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, με αποτέλεσμα τις αυξήσεις στα τιμολόγια από την 1η Ιουλίου. Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος εξέφρασε την ευχή του να μην χρειαστεί η «δημοσιονομική πολιτική να βοηθήσει την ενεργειακή πολιτική».

Οι πελάτες της ΔΕΗ θα δουν με το καλημέρα αυξήσεις περίπου 10% καθώς θα εξαφανιστεί η επιδότηση του 1,5 σεντς ανά κιλοβατώρα. Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο η τιμή διαμορφώθηκε από 0,14000 έως 0,15200 ευρώ/κιλοβατώρα, ενώ για τον Ιούλιο, χωρίς επιδότηση με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η τελική τιμή είναι αυξημένη κατά 1,5 λεπτό/κιλοβατώρα (+10,7%-9,87% σε ένα μήνα).

Αντίστοιχες περίπου αυξήσεις θα δουν και οι πελάτες των υπόλοιπων εταιρειών καθώς η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος. Υπενθυμίζεται ότι η τιμή κιλοβατώρας τον Ιούλιο του 2021 ήταν περίπου 11 λεπτά, δηλαδή τιμή σήμερα θα είναι αυξημένη κατά περίπου 45%. Και όλα αυτά τη στιγμή που τον Οκτώβριο έρχεται η επιστροφή της ρήτρας αναπροσαρμογής.

avgi.gr

Back to top button