Ελλάδα

Καλαμάτα: Εντοπίσθηκε φυτεία με 172 δενδρύλλια κάνναβης (βίντεο-εικονες)

Άλλη μια φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης, η τρίτη κατά σειρά μέσα σε 48ώρες σε Μεσσηνία και Λακωνία, αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων.

Η φυτεία εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος  Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Καλαμάτα: Φυτεία με 172 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίσθηκε στη Μεσσηνία
Καλαμάτα: Φυτεία με 172 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίσθηκε στη Μεσσηνία

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην περιοχή, κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν -172- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -2,4- μέτρων περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας διαπιστώθηκε οι καλλιεργητές να έχουν εγκαταστήσει για το πότισμα μη ορατό δίκτυο υδροσωλήνων, εξασφαλίζοντας νερό από παραπλήσιο αγωγό ύδρευσης μέσω παράνομης σύνδεσης. Ο αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός κατασχέθηκε.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία.

Back to top button