ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Οι βραβεύσεις στην “1η Έκθεση Ιστορικών Οχημάτων Καστοριάς” (φωτορεπορτάζ)

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η “1η Έκθεση Ιστορικών Οχημάτων” που πραγματοποίησε η Ομάδα Κλασικών Οχημάτων Καστοριάς (ΟΚΛΟΚ), στο πάρκινγκ της αντιπεριφέρειας

Η Ο.ΚΛ.Ο.Κ. θέτει ψηλά τον πήχη από τη δεύτερη κιόλας εκδήλωσή της

Άκρως επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε, από συμμετέχοντες και επισκέπτες, η πρώτη προσπάθεια της Ομάδας Κλασικών Οχημάτων Καστοριάς να συγκεντρώσει σε ένα χώρο οχήματα από διαφορετικές εποχές και τόπους καθώς και φίλους της αυτοκίνησης κάθε ηλικίας. Τα χαμόγελα ήταν εμφανή στα πρόσωπα των παρισταμένων ενώ οι κάμερες “πήραν φωτιά” από τις πόζες μπροστά στα εκθέματα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 10.00 με τα πρώτα οχήματα να προσέρχονται στον παραλίμνιο χώρο στάθμευσης μπροστά από την Αντιπεριφέρεια. Η τοποθέτησή τους έγινε με χρονολογική σειρά, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει την εξέλιξη στο σχεδιασμό των οχημάτων κατά το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα. Ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε στη διατήρηση ικανών αποστάσεων μεταξύ των εκθεμάτων ώστε να διασφαλιστεί η αρμονική συνύπαρξή τους με το πλήθος αλλά και να δοθεί ο απαιτούμενος “αέρας” για τις αναμενόμενες φωτογραφίες.

Από τις 11.00 και μετά, με την πλειοψηφία των οχημάτων να έχουν ήδη παραταχθεί στο χώρο, ξεκίνησε η προσέλευση των επισκεπτών η οποία κορυφώθηκε τις μεσημβρινές ώρες. Τα προς έκθεση οχήματα πλησίασαν τα ενενήντα, τα 74 εκ των οποίων ήταν τετράτροχα και τα 13 δίτροχα, αριθμό σαφώς ανώτερο του αναμενόμενου. Αρκετά από αυτά εμφανίστηκαν στην υποδοχή χωρίς να έχουν δηλώσει συμμετοχή, δημιουργώντας έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στους διοργανωτές.

Στις 13.00 έγιναν οι απονομές των βραβείων. Βραβεύτηκαν οι παρακάτω συμμετοχές:

  • Παλαιότερο αυτοκίνητο: Μηλιάτης Βασίλειος, Jeep Μ38Α1 1953 (Καστοριά)

  • Παλαιότερη μοτοσυκλέτα: Χουλιάρας Ιωάννης, Piaggio Vespa PX 200 1986 (Άρτα)

  • Πιο μακρινές συμμετοχές:

α) Παπαλεξάνδρου Ηλίας, Volvo 122S Amazon 1961 (Πελασγία)

β) Κοντοσώρος Χρυσοβαλάντης, BMW E30 M3 1987 (Κέρκυρα)

  • Πιο πολυπληθής συμμετοχή οργανωμένης ομάδας ή σωματείου: Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Άρτας

Επίσης, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους εκπροσώπους της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου Καστοριάς για τη στήριξη της εκδήλωσης, καθώς και στο Τμήμα Τροχαίας Καστοριάς για τη θετική του ανταπόκριση στην πρόσκληση των διοργανωτών να παρευρεθεί με περίπτερο στο χώρο της εκδήλωσης προβάλλοντας δράσεις σχετικές με την οδική ασφάλεια.

Ο επίλογος για τους συμμετέχοντες γράφτηκε με μία χαλαρωτική βόλτα στη λίμνη, διάρκειας περίπου εξήντα λεπτών, με το γραφικό καραβάκι. Οι παιχνιδιάρικες αντανακλάσεις του ήλιου πάνω στα ήρεμα νερά έδωσαν την ευκαιρία για μερικές ακόμη εντυπωσιακές φωτογραφίες ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν “κλασικές” κουβέντες σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.

Με καύσιμο τα θετικότατα σχόλια από πολύπειρους συμμετέχοντες και “ενισχυτικό οκτανίων” τον ενθουσιασμό που εκδήλωσε το ευρύ κοινό, η Ομάδα προχωρά δυναμικά στην υλοποίηση του σχεδιασμού της και στοχεύει σε μια επιτυχημένη επανάληψη της εκδήλωσης την επόμενη χρονιά με εμπλουτισμένο πρόγραμμα και περισσότερες εκπλήξεις!

“Κλασικά στη Λίμνη”: Σε εξέλιξη η 1η Έκθεση Ιστορικών Οχημάτων Καστοριάς (σειρά φωτογραφιών)

Καστοριά: Η απίστευτη ανακατασκευή στρατιωτικού τζιπ! (φωτογραφίες)

 

 

Back to top button