ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

“Κάτω από τον ουρανό του Γράμμου” (φωτογραφίες)

Κάτω από τον ουρανό του Γράμμου, διεθνούς φήμης αστροφυσικοί, μελετητές της δυναμικής του ηλιακού συστήματος, διαστημικοί φυσικοί και γιατροί, από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού συζήτησαν μεταξύ τους καθώς και με κατοίκους της περιοχής, θέτοντας ζητήματα και απαντώντας σε ερωτήματα. Όλα αυτά, στην επιστημονική συνάντηση που συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος, στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, την Παρασκευή 29 Ιουνίου και το Σάββατο 1η Ιουλίου.
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων αισθάνεται μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για τη διημερίδα. Καταρχάς, για τη δημιουργική συνεργασία με έναν κορυφαίο επιστημονικό θεσμό, όπως το Hellenic Space Center, καθώς και για το άνοιγμά του σε νέα ερευνητικά πεδία, αλλά και επειδή το διήμερο αυτό αποτέλεσε έμπρακτη απόδειξη της ύπαρξης μιας πλειάδας νέων Ελλήνων επιστημόνων, με λαμπρό ερευνητικό έργο και αναγνώριση εντός και εκτός της χώρας.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας για όσα μας έδειξαν και μας έμαθαν μέσα από τα τηλεσκόπια τους!
Οι Συναντήσεις στο Πάρκο είχαν εγκαινιαστεί το καλοκαίρι του 2022, με την ημερίδα «Σύνταγμα και Εξωτερική Πολιτική», στην οποία συμμετείχαν διακεκριμένοι Έλληνες συνταγματολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες και ιστορικοί. Η επιτυχία και της φετινής συνάντησης καθιερώνει τον θεσμό και οδηγεί το Ίδρυμα, να δεσμευτεί, με χαρά, για τη συνέχισή τους.
Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία  

 

 

 

Back to top button