ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Στην Καστοριά την Τρίτη η Σύνοδος των Πρυτάνεων – Πρώτη επίσημη παρουσία για το νέο υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη

Την Τρίτη 11 Ιουλίου κηρύσσεται η έναρξη των εργασιών της 103ης Συνόδου των Πρυτάνεων, η οποία θα διεξαχθεί στην Καστοριά έως τις 14 Ιουλίου, με περισσότερες από 200 συμμετοχές και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας να παίζει κομβικό ρόλο στην όλη διοργάνωση.
Του Ζήση Πιτσιάβα
Η Προεδρεία που ασκεί στη σύνοδο ο Πρύτανης, Θεόδωρος Θεοδουλίδης, είναι αυτή που φέρνει τη διοργάνωση στη Δυτική Μακεδονία, όπου θα εξεταστούν ακαδημαϊκά ζητήματα και κεντρικά θέματα στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης των πανεπιστημίων.

Παράλληλα στη σύνοδο της Καστοριάς εκτός από λειτουργικά και καθημερινά ζητήματα των Πανεπιστημίων, επιλέχθηκε να συζητηθεί ο ρόλος των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, η σύνδεση των προγραμμάτων σπουδών με την αγορά εργασίας, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας τους στο δρόμο προς την ενεργειακή και δίκαιη μετάβαση.

Την τελευταία ημέρα της Συνόδου στην Καστοριά ως είθισται ως Υπουργός Παιδείας, με τον Κυριάκο Πιερρακάκη να έχει την πρώτη του συνάντηση με τους Πρυτάνεις, μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων στην κυβέρνηση.

Εκεί θα παρουσιαστούν τα πορίσματα και τα ζητήματα τα οποία έχουν τεθεί τις προηγούμενες ημέρες, με τους ανθρώπους του Πανεπιστημίου να θεωρούν εξαιρετικά τιμητικό γεγονός για την Καστοριά, τη Δυτική Μακεδονία και το Πανεπιστήμιο τη διενέργεια της Συνόδου στην περιοχή.

Να σημειωθεί πως στις παράλληλες δράσεις της Συνόδου, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν πολλά μέρη της Δυτικής Μακεδονίας, τόσο στην Καστοριά, την Κοζάνη, την Σιάτιστα, τις Πρέσπες κ.α.

e-ptolemeos.gr

Ανοιχτή επιστολή Καστοριανής εκπαιδευτικού προς τον νέο υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη

 

 

Back to top button