Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Για 2η συνεχόμενη χρονιά βραβεύτηκε το σχολικό blog του Αναστάσιου Μελιόπουλου

Για 2η συνεχόμενη χρονιά το εκπαιδευτικό μπλοκ για το Δημοτικό του Αναστάσιου Μελιόπουλου, παίρνει το χάλκινο μετάλλιο στα Education Leader Adwars που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Bousias, στην κατηγορία της Ψηφιακής Μάθησης.

Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση μια και στον διαγωνισμό συμμετέχουν ιδιωτικά σχολεία, εκπαιδευτικές πλατφόρμες επί πληρωμή, φροντιστήρια και δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων.

Το υλικό του μπλοκ που μπορείτε να δείτε στο blogs.sch.gr/meliopoulo, είναι όλο  πρωτότυπο, περιλαμβάνει για όλες τις τάξεις και για κάθε ενότητα της Ιστορίας, των Φυσικών, της Γεωγραφίας και των Θρησκευτικών σύμφωνα με την ύλη του σχολείου. Τελευταία προσθήκη η Γλώσσα και τα Μαθηματικά της Στ.

Επιπλέον υπάρχει υλικό που παρέχει επιπλέον πληροφορίες για την Προϊστορία, την Αρχαία Ελλάδα και το Ανθρώπινο Σώμα.

Το υλικό αυτό είναι κατάλληλο τόσο για την αξιοποίησή του μέσα στην τάξη από τον εκπαιδευτικό με τη χρήση του διαδραστικού πίνακα, που πλέον υπάρχει σε πολλά σχολεία (στο Άργος Ορεστικό σε όλες τις τάξεις) , όσο και η αξιοποίησή του από τους μαθητές τόσο για την εκμάθηση όσο και για τον έλεγχο των μαθημάτων τους.

Τα παιδιά ή οι εκπαιδευτικοί μέσα από το blog έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλο το περιεχόμενο της διδασκαλίας του σχολείου, είτε μέσω παρουσιάσεων είτε με την προβολή βίντεο ή με δραστικά βίντεο, κατά την διάρκεια των οποίων μπορούν να το σταματούν και να απαντούν σε ερωτήσεις και στη συνέχεια να συνεχίζουν το βίντεο του, ενώ επίσης μπορούν να λύνουν κουίζ και να παίζουν παιχνίδια μάθησης ηλεκτρονικά , τύπου ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος, ή ακόμα και επιτραπέζια
(αφού βέβαια τα εκτυπώσουν). Όλα αυτά είναι σύμφωνα με τη νέα τάση των βιβλίων που θα γραφτούν και θα πρέπει να παρέχουν πρόσβαση σε ψηφιακό υλικό, παρόμοιο με αυτό που περιέχει το μπλοκ.

Εκτός όμως από το καθαρά εκπαιδευτικό υλικό στο μπλοκ θα βρείτε πολλές οδηγίες γιατη δημιουργία κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά, από την παλιά εκπομπή της Disney Art Attack, αλλά και ηλεκτρονικά τα Κλασσικά Εικονογραφημένα που έχουν σχέση με την Ιστορία η την Μυθολογία.

Και όλα αυτά παρέχονται τελείως δωρεάν.

ditikostipos.gr

 

 

 

Back to top button