Ελλάδα

Ν. Μηταράκης: Κάμερες στους αστυνομικούς – Νέες προσλήψεις 150 Συνοριοφυλάκων

Επανεκπαίδευση όλου του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. το 2023 στο πρωτόκολλο εμπλοκής

«Δεν μπορούμε να αφήνουμε αδικήματα μικρής εγκληματικότητας ατιμώρητα» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, με αφορμή το περιστατικό με το θάνατο ενός 20χρονου από πυρά αστυνομικού στη Λάρισα, τον οποίο άφησε ελέυθερο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, διατάσσοντας προκαταρκτική εξέταση. Ο υπουργός διευκρίνισε πως δεν συνδέει το περιστατικό καθόλου με την απώλεια ανθρώπινης ζωής και ενημέρωσε πως έχει δώσει διαταγή για επανεκπαίδευση όλου του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ εντός του 2023 για το πρωτόκολλο εμπλοκής, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσουν οι κάμερες στους αστυνομικούς για να αποφευχθούν φαινόμενα αυθαιρεσίας.



«Προφανώς καμία χρήση βίας από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. δεν γίνεται αποδεκτή. Έχω δώσει διαταγή και θα ανακοινωθεί σήμερα για επανεκπαίδευση όλου του προσωπικού εντός του 2023 για το πρωτόκολλο εμπλοκής» είπε χαρακτηριστικά.

Θα προχωρήσει η χρήση καμερών στους αστυνομικούς
«Για να αποφευχθούν φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας θα προχωρήσουν οι κάμερες στους αστυνομικούς» ενημέρωσε.

Νέες προσλήψεις 150 Συνοριοφυλάκων
«Έχουμε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για τους 1530 συνοριοφύλακες που υπάρχουν ώστε να έχουμε κονδύλια έως το 2027. Ήδη έχει εξασφαλιστει η χρηματοδότηση για 150 νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων στους νομούς Καβάλας και Ροδόπης» ενημέρωσε.

ertnews.gr

Back to top button