ΚαστοριάΝεστόριο

200 χλμ. περιπατητικές διαδρομές από τον Γράμμο έως τις Πρέσπες (χάρτης)

Διαδρομή Γράμμος-Πρέσπα

Υποβολή Πρότασης Χρηματοδότησης για τη Δημιουργία Περιπατητικών Διαδρομών 200 χλμ. από την Π.Ε. Καστοριάς

Στον σχεδιασμό, αποτύπωση και χωροθέτηση έργων, εργασιών και σήμανσης πεζοπορικής διαδρομής 200 χλμ. από τον Γράμμο στην Πρέσπα, προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, και στο πλαίσιο αυτό υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης στην πρόσκληση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας», ως υποέργο  στη γενική πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,  με τίτλο «Σήμανση Μονοπατιών Π.Ε. Καστοριάς», προϋπολογισμού  315,489.00€.

Το έργο αφορά  τη δημιουργία μιας μεγάλης περιπατητικής διαδρομής με το όνομα  Gramos-Prespa Long Trail, η οποία υποδιαιρείται σε 15 μικρότερες διαδρομές και θα  διέρχεται από τους οικισμούς Γράμμος, Κοτύλη, Νεστόριο, Καλή Βρύση, Κομνηνάδες, Πολυάνεμο, Ιεροπηγή, Δενδροχώρι, Κορομηλιά, Καστοριά, Απόσκεπος, Κορέστεια, Βατοχώρι, Οξιά, Μικρολιμνη, Λευκώνας και Άγιος Γερμανός και από τους έρημους οικισμούς Λιανοτόπι, Μυροβλήτη, Παλιά Κοτύλη, Κορυφούλα, Άνω και Κάτω Κρανιώνα, Γάβρος και Σφήκα, από το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης και από τις θέσεις Αυχένας Κιάφα, Μάλι Μάδι και Αυχένας Σφήκας.

Επιπλέον, έχει υποβληθεί υποέργο που αφορά δράσεις δημοσιότητας – προβολής των περιπατητικών διαδρομών, που περιλαμβάνει κατασκευή ιστοτόπου, εφαρμογή πλοήγησης για mobile συσκευές, έντυπο προωθητικό υλικό (βιβλίο-οδηγό, ορειβατικούς χάρτες), προβολή στα κοινωνικά δίκτυα και πιστοποίηση της διαδρομής κατά τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πεζοπόρων (ERA).

Διαδρομή Γράμμος-Πρέσπα

Back to top button