ΑθλητικάΚαστοριά

Στην καρδιά της προετοιμασίας της η Ναταλία Βλαχοδήμου (ρεπορτάζ – φωτο)

Φετινός αγώνας-στόχος της Ναταλία Βλαχοδήμου είναι η μεγάλη απόσταση τριάθλου (3.800 μέτρα κολύμπι, 180 χιλιόμετρα ποδήλατο και ένας μαραθώνιος), στον αγώνα Ironman, Emilia Romagna στην Ιταλία στις 16 Σεπτεμβρίου.
Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν ,οι μέρες περνάνε και τα χιλιόμετρα σταθερά αυξάνονται.
Ο όγκος της προπόνησης έχει μεγαλώσει, για να φτάσει σταδιακά λίγες εβδομάδες πριν τον αγώνα να μειωθεί ώστε το σώμα να είναι έτοιμο να στηθεί στην εκκίνηση όσο γίνεται ξεκούραστο αλλά και προετοιμασμένο για τις απαιτήσεις ενός τόσο σκληρού αγώνα.
Η Καστοριανή αθλήτρια δηλώνει στο ΦΟΥΙΤ: “Η μέρα είναι πολύ μεγάλη τώρα και καθώς έχω σταματήσει από την πρωινή μου δουλειά για τους δύο μήνες του καλοκαιριού, έχω μεγαλύτερη άνεση να προσαρμόζω τις προπονήσεις μου οι οποίες είναι 11-13 την εβδομάδα. Η συνεργασία μου με την ομάδα   που μου δίνει πρόγραμμα , είναι πολύ καλή ,τα αποτελέσματα φαίνονται, και μένει τώρα να αντέξω τους υπόλοιπους δύο μήνες και να φτάσω έτοιμη στη γραμμή της εκκίνησης χωρίς τραυματισμούς , συγκεντρωμένη και ήρεμη. Το κολύμπι ανοιχτής θάλασσας είναι μεγάλη πρόκληση για μένα πάντα, Γιατί δεν έχω μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα.
Στην ουσία αυτό που κάνω είναι ότι προσπαθώ να κάνω ένα κολύμπι ήρεμο και σταθερό χωρίς να αποκλίνω από την πορεία μου και να χάνω έτσι πολύτιμο χρόνο και ενέργεια,  μετά να κάνω ένα δυνατό ποδήλατο για 180 χιλιόμετρα φροντίζοντας την τροφοδοσία μου και τη διαχείριση των δυνάμεων και τέλος να κάνω ένα μαραθώνιο όπως και άλλες φορές έχω κάνει στο παρελθόν διαχειριζόμενη  όμως στην κούραση από τα δύο προηγούμενα αθλήματα”
Τελευταίος αγώνας (μετά το Almira Man -Half Ironman, τον Μάιο) ήταν το “Whynot League Lake Plastira Triathlon” , στη λίμνη  Πλαστήρα , όπου η Ναταλία συμμετείχε στην απόσταση του Ολυμπιακού τριάθλου ( 1.500 μέτρα κολύμπι 38,5 χιλιόμετρα ποδήλατο και 10 χιλιόμετρα τρέξιμο) κατακτώντας την τρίτη θέση στην κατηγορία της (ΦΩΤΟ).


Στον αγώνα έλαβε μέρος με πλήθος συναθλητών της από την τριαθλητικη ομάδα της Κατερίνης ΤΡΙΆΣ.
Η Ναταλία Βλαχοδήμου για τον αγώνα στη λίμνη Πλαστήρα μας ανέφερε: “Ήταν μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία Αν και δυσκολεύτηκα πάρα πολύ γιατί αυτή η συγκεκριμένη απόσταση έχει πολλές απαιτήσεις. Γενικά οι μικρές αποστάσεις δεν εκφράζουν και ο τρόπος προπόνησης μου δεν με  προετοιμάζει για αυτές. Οι αγώνες τριάθλου όμως είναι λίγοι στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα δεν έχω το περιθώριο να διαλέγω.
Ήταν λοιπόν μεγάλη ευκαιρία για εμένα για να αποκτήσω επιπλέον εμπειρία και να συναντηθώ φυσικά με φίλους και συναθλητές από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Μου στοίχισε βέβαια , γιατί με τη συμμετοχή μου σε εκείνο τον αγώνα δεν μπόρεσα να συμμετέχω στο φετινό Brevet της Καστοριάς, το οποίο σαν διοργάνωση είναι μέσα στην καρδιά μου, Και φυσικά διοργανώνεται από την ομάδα στην οποία έχω το ποδηλατικό μου δελτίο, ” ποδηλατικός σύλλογος Καστοριάς 620″.
Όπως λέει ένας φίλος και παλιό στη αθλητής το τρίαθλο είναι συνεχώς θέμα διαχείρισης  χρόνου και προτεραιοτήτων.
Καθημερινά απορρίπτεις και επιλέγεις να κάνεις πράγματα είτε αυτό είναι μια δύσκολη προπόνηση, είτε Αυτό είναι ένα ξενύχτι με φίλους , είτε ένα Περιττό έξοδο, είτε μία επιπλέον ώρα πρωινού ύπνου.
Κάπου αυτό μπορεί να μοιάζει υπερβολικό και ακραίο, αλλά όταν είσαι πολύ εστιασμένος και αποφασισμένος για έναν στόχο (οποιοσδήποτε και να είναι αυτός) , ξεκινώντας την προετοιμασία σου για εκεί,  έχεις πάρει ήδη απόφαση ότι οι θυσίες που θα χρειαστούν θα είναι μεγάλες .
Είμαι σε αυτή τη διαδικασία τα τελευταία τέσσερα  χρόνια και απλώς απολαμβάνω τη διαδικασία”.
Η Ναταλία βρίσκεται σε αναζήτησή χορηγών που θα στηρίξουν την προσπάθειά της καθώς τα έξοδα  της προετοιμασίας αλλά και του αγώνα και  είναι μεγάλα.

Back to top button