Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος, Παππάς και Τζουμάκας οι υποψήφιοι – Υπό προϋποθέσεις ο Πολάκης

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους υποψήφιους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σάββατο (15/7).

Εκτός της Έφης Αχτσιόγλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που είχαν ήδη ανακοινώσει τις υποψηφιότητές τους, σήμερα έθεσαν υποψηφιότητες ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας.

Ερωτηματικό υπήρχε για τον Παύλο Πολάκη ο οποίος τελικά ανέφερε ότι θα είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο αν αλλάξει η διαδικασία. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Για μένα παρουσιάζεται ως μονόδρομος η σύγκληση ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στο οποίο θα εκτεθούν όλες οι απόψεις και θα ληφθούν οι συλλογικές αποφάσεις για το μέλλον του κόμματος. Εννοείται ότι το Συνέδριο θα εκλέξει νέα Κ.Ε., νέα Π.Γ και νέο Γραμματέα και θα δρομολογήσει τη διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου από τη βάση. Δεν είναι δυνατό να κάνουμε το αντίστροφο, δηλαδή πρώτα να εκλέξουμε το πρόσωπο που θα ηγηθεί του κόμματος και μετά να αποφασίσουμε το πολιτικό πλαίσιο που αυτός ή αυτή θα κληθεί να εφαρμόσει και να υπηρετήσει.

2. Εάν ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία και βέβαια υπάρξει απόφαση του συνεδρίου που να περιλαμβάνει τους άξονες τους οποίους ανέπτυξα παραπάνω, τότε ναι είναι ανοιχτό για εμένα να θέσω υποψηφιότητα για Πρόεδρος του κόμματος.  

Ζητώ συγγνώμη από αμέτρητα στελέχη, μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που καθ΄ όλο το τελευταίο διάστημα με παρακινούσαν να θέσω υποψηφιότητα, ανεξαρτήτως διαδικασίας και σε κάθε περίπτωση. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν έχω μάθει να πορεύομαι αντίθετα από τη συνείδηση και τις απόψεις μου και για αυτό δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος σε μια fast track διαδικασία, η οποία δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

Η συνεχεια στο ertnews.gr

Back to top button