Κόσμος

Τορόντο: Οι επισκέπτες Ζωολογικού Κήπου καλούνται να σταματήσουν να δείχνουν βίντεο στους γορίλες

Οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού Κήπου του Τορόντο ζήτησαν από τους επισκέπτες να βοηθήσουν στον περιορισμό του χρόνου που περνούν στις οθόνες ορισμένα πρωτεύοντα θηλαστικά αποφεύγοντας να προβάλλουν βίντεο με κινητά τηλέφωνα.

Στον χώρο τοποθετήθηκαν πινακίδες έξω από το τμήμα με τους γορίλες, οι οποίες προειδοποιούν τους επισκέπτες να μην χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους για να δείχνουν φωτογραφίες ή βίντεο στους γορίλες «καθώς κάποιο περιεχόμενο μπορεί να αναστατώσει και να επηρεάσει τις σχέσεις και τη συμπεριφορά τους μέσα στην οικογένειά τους».

Η Χόλι Ρος, επιβλέπουσα συμπεριφοράς των ζώων στο Ζωολογικό Κήπο, είπε ότι οι φύλακες δεν έχουν ακόμη παρατηρήσει σημαντικές αλλαγές συμπεριφοράς στα πρωτεύοντα θηλαστικά, αλλά οι υπεύθυνοι θέλουν να διασφαλίσουν ότι η ζωή των ζώων παραμένει όσο το δυνατόν πιο φυσική.

«Θέλουμε απλώς οι γορίλες να μπορούν να είναι γορίλες» είπε στο δίκτυο CP24.

«Και όταν οι επισκέπτες μας έρχονται στο Ζωολογικό Κήπο, θέλουμε να μπορούν να δουν τους γορίλες σε μια πολύ φυσική κατάσταση και το τι θα έκαναν φυσικά για να συνδεθούν μαζί τους σε αυτό το επίπεδο» ανέφερε.

Ο γορίλας Νασίρ φαίνεται να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα βίντεο στα τηλέφωνα των επισκεπτών.

Ο Νασίρ, γεννημένος το 2009, «γοητεύεται από τα βίντεο και ο χρόνος στην οθόνη θα κυριαρχούσε στη ζωή του αν μπορούσε να το κάνει» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ζωολογικού Κήπου.

ΑΠΕ

Back to top button